Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Oppskrifter med løk

(IrinaAntonova)

Klassiske kjøttretter med løk

 

Bresert kalvebryst med løksaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

Kalvebryst
1 stk
0.5 stk
0.5 ss
sort pepper, hel
3 stk
timian, kvister
3 l
stk
Løksaus
50 g
40 g
Rotgrønnsaker
1 stk
1 stk

Fremgangsmåte

Kalvebryst:

Grønnsakene vaskes, renses, skrelles og kuttes grovt.

Oksebryst kokes/trekkes mørt med grønnsaker, krydder og vann I ca. 2 til 2 1/2 time.

Skjær så brystet opp i fine stykker.

Løksaus:

Lag karamell av sukkeret og spe på med eddiken, reduser dette ned til en sirup. Tilsett kraft fra brystet, kok opp og reduser ned innholdet I kjelen til det er en sirup, monter så inn smør og mel. Smak til med evt. litt sitronsaft/sukker for å få sausen sursøt, salt og pepper.

Rotgrønnsaker:

Alle grønnsakene vaskes, skrelles og kuttes grovt.

Kokes så møre i kraften fra kalvebrystet hver for seg.

 Se flere spennende kalveoppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Foto: Eidsvoll 1814

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Coq au vin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

50 cl
100 g
sideflesk, lettsaltet
Jevning

Fremgangsmåte

Skrell løken og del hver løk i to. Børst soppen og del hver i to.

Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Brun dem i varm steikepanne. Kvern litt salt og pepper over og legg kyllingstykkene oppi en stor gryte sammen med rødvin, hvitløk, laurbær, timian og tomatpuré. Tilsett vann/kraft. Skru på platen og kok opp. Skru ned varmen og la retten småkoke i minst 30-40 minutter under lokk. Skjær opp flesket og stek det i pannen. Legg fleskebitene deretter på et kjøkkenpapir for at overflødig fett skal suges opp. Legg dem så i gryta. Skyll steikepannen godt og varm opp litt olje.

Fres løk og sopp i pannen. Kvern over litt salt og pepper og ha løk- og soppblandingen oppi gryta. Lag jevning ved å røre smør og maizena jevnt. Når kjøttet er mørt, tas noe av kraften opp og jevningen piskes inn. Hell dette tilbake i gryta og kok opp. La trekke noen minutter til før du serverer den med kokte poteter, ris eller brød samt eventuelt dampete sukkererter, grønne erter eller aspargesbønner.

Flere deilige retter med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Sjømannsbiff med mørkt øl

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

600 g
rundbiff eller bankekjøtt av storfe, i skiver
1 ts
0.5 ts

Fremgangsmåte

Legg kjøttet mellom to lag plastfilm på en skjærefjøl.

Bruk den brede siden av en stor kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to.

Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.

Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.

Stek løken raskt i smør til den er lett brunet.

Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene.

Hell buljong over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.

La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.

Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Tips: Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 grader. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.

Herlige gryteretter ligger her

Oppskrifter med biffkjøtt

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen