Så lett lager du energibarene selv

Så lett lager du energibarene selv

Disse kjempepopulære energibombene blir enda bedre når du lager dem selv.

Lager du energibarene selv, blir de ferskere og helt uten konserveringsmidler. Dessuten er det jo mye billigere. Men aller viktigst er smaken og at du kan med utgangspunkt i denne oppskriften lage din egen vri. Du kan eksempelvis tilsette tørket frukt som blåbær, gojibær eller tranebær. Eller hva med litt chili?

Unngår du gluten er normalt havregryn helt fritt for gluten, men hvis du vil være helt sikker på at det ikke har vært spredning fra andre kornslag under pakking, bør du velge glutenfrie havregryn. 

Andre gode oppskrifter med havregryn

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Foto: Brodogkorn.no

Energibar

Fremgangsmåte

Ha hel rug og vann i en kjele, kok opp. Tilsett hvetekli, rør godt og la stå til avkjøling i 20 minutter. Ha peanøttene i en hurtigmikser og kjør til alt er grovt hakket. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett peanøttene, deretter tilsetter du rug og hvetekli. Hakk sviskene i hurtigmikseren. Tilsett kokosfettet i sviskeblandingen. Bland sviskene med de tørre ingrediensene og rør godt. Smelt den mørke sjokoladen og rør den sammen med resten. Fordel blandingen i en form (20x30 cm) kledd i plastfolie og sett kaldt i en time. Når blandingen er avkjølt kan den deles opp i passe store barer.

Tips1:
Du kan bytte ut peanøtter med solsikkekjerner som det er sjeldnere at noen reagerer på. Alternativt kokosmasse.

 

Tips2:
Du kan dyppe barene i litt sjokolade dersom du ønsker mer sjokoladesmak.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen