Det skal finnes like mange oppskrifter på denne kaken som det finnes bakere - opp gjennom historien. Fellesnevnere finnes det likevel, hovedmelet er semulegryn laget av durumhvete som ikke er så vanlig å bruke i kaker her nord, men derimot vanligere lenger sør. Blant annet er det hovedingrediens i pasta, men da som en finmalt type. Vårt hjemlige semulegryn er derimot grovmalt, og velegnet til denne oppskriften. Det er for øvrig grovmalt semule som brukes til couscous.
Ukens kake
                                                                    
                Foto: (vaaseenaa)
                                                Saftigere enn dette blir knapt en kake. Bak Midtøsten-favoritten basbousa
                        Basbousa betyr lite kyss på arabisk. Denne kaken kalles også harissa, og er populær over hele Midtøsten. Søt, saftig og holdbar.
                    
                                    
                                            Aase E. Jacobsen
                                                            
                                    
                            
     15 Februar 2024 - 11:00
                Basbousa - kake fra Midtøsten
                Fremgangsmåte
- Kakedeig:
 - Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
 - Smelt smør og rør inn yoghurt til jevn.
 - Rør inn i de tørre ingrediensene til jevn masse.
 - Smør en rektangulær bakeform.
 - Hell deigen over og glatt utover.
 - Del opp i rektangler eller snipper med kniv.
 - Legg på ønsket type nøtter eller mandler.
 - Stek ved 175 grader i 30 minutter til lys gyllen overflate.
 - Roseglasur:
 - Kok opp vann og sukker, rør til oppløst.
 - Tilsett rosevann.
 - Hell glasuren over kaken når den kommer fra ovnen.
 - Avkjøl.
 
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    88 POENG
 - 
                    Frankrike
                                Volum: 0.75 l Pris: 559.00 kr Bestillingsutvalget87 POENG 
Forsiden akkurat nå