Saftig med karakter

Disse rødvinene bør få en menighet også utenfor hjemlandet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Druen blaufränkisch er så østerriksk som den kan bli. Det vil si så representativ for flatlandet Burgenland, som mulig. Her på grensen mot Ungarn, ved vakre Neusiedlersee, får denne druen som blomstrer tidlig og modner seint, tilstrekkelig varme.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Men det kan også bety høye avlinger, og en resulterende saftig, men lett vin. Ikke rart at denne druen lenge ble antatt å være den samme som gamay, som gir beaujolais , men det er ved hjelp av DNA-testing avvist. Den har sin opprinnelse i en mindre feiret drue ved navn gouais blanc som faktisk er utgangspunkt for svært mange av dagens europeiske druesorter.

Parfymert
Hos Meinklang som jobber biodynamisk er avlingene naturlig lave, og druen viser sitt sanne jeg. Selv om Meinklang Burgenland Red 2012 (52024) ikke er helt "renraset", den har også litt zweigelt og st. laurent , er den en fabelaktig introduksjon til denne vintypen. Den er parfymert med masse skogsbær, både søte og bitre samt urter. Smaken er fruktig og saftig med fint bitt fra mørke skogsbær. En herlig vin til alt fra kylling til spekemat eller småretter som pasta. Den er sågar satt ned med 40 kroner og er derfor et ekstra godt kjøp.

Pinot noir-lik
Meinklang lager også en litt mer "seriøs" utgave av denne vinen, Meinklang Blaufränkisch 2012 (52023) , laget av 100 prosent blaufränkisch-druer fra litt eldre vinstokker. Resultatet er en litt mer sødmefylt og myk vinstil som også tåler noe mer smak i maten, for eksempel i form av krydder. Mer kompleksitet byr enkeltvinmarkvinen, Meinklang Spiegl Blaufränkisch 2007 (80480) , på.

Men den overgås av Meinklang Konkret 2007 (52025) , som er laget av en annen viktig rødvinsdrue i Østerrike, nemlig st. laurent, som er i slekt med pinot noir. En fyldig og rik vin med stor mykhet og lang ettersmak. Topp til virkelig gode kjøttretter, som indrefilet av okse eller hjortefilet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Meinklang Burgenland Red 2019

Produsent:
Meinklang
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
155,00 kr
Varenummer:
5202401
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Meinklang Blaufränkisch 2019

Produsent:
Meinklang
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
5202301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Meinklang Spiegl Blaufränkisch 2007

Produsent:
Weingut Michts
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
199,80 kr
Varenummer:
8048001
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Meinklang Konkret 2015

Produsent:
Meinklang
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
350,00 kr
Varenummer:
5202501
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen