Denne kaken tar utgangspunkt i smakene du finner i den herlige sjokoladen Snickers. Kombinasjonen mellom den søte sjokoladen og de salte peanøttene har nok vært medvirkende til at denne sjokoladen er så populær.
Denne går unna
Innen baking ser vi også at kaker som har kombinasjoner med salt og søtt er attraktive. Snickerskaken er intet unntak. Du kan vente deg stor omsetning.
Kaken kan gjøres mer eksklusiv ved å ha på pisket krem. Men om du vil ha lengst mulig holdbarhet, bør du unnlate kremen og smøre sjokoladekremen rett på bunnen.
TIPS:
Fløtekrem skal ikke piskes for mye. Er den kornete, har du overpisket den. Den skal være myk og bevegelig i konsistensen. For et perfekt resultat pisker du kremen i håndmikser og når den tykner pisker du siste stykke med en håndvisp. Da er faren for overpisking mye mindre.
Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og deltar i programmet Hele Norge baker på TV3.
Snickerskake
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk eggehviter til stiv marengs. Når eggehviten begynner å skumme, har du i litt og litt av sukkeret. Når marengsen er stiv og alt sukkeret er godt blandet i, vendes kjeks og peanøttmiksen fra matprosessoren forsiktig i.
Fordel dette i en bakeform på 22-24 cm.
Stek bunnen ved 180 grader i 25-30 minutter.
Ha så i hakket sjokolade. Dette skal smeltes sammen til en fin tynn sjokoladesaus.
Ta dette bort fra varmen og la det avkjøles litt.
Pisk i eggeplommene og smør kremen på når den har stivnet litt.
Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no
Foto: Karianne Moe Tørum
Sendt inn av Anne Brith Davidsen
Foto: Norges sjømatråd