Ukens kake

Banankake med epler og peanøttsmør

Skrukkete epler og overmodne bananer får nytt liv sammen med peanøttsmør

Skrukkete epler og overmodne bananer får nytt liv sammen med peanøttsmør

Med denne oppskriften går altså ingen ting til spille. Bonusen er dessuten at kaken er veldig holdbar.
14 Oktober 2021 - 11:00

Banankake er en favoritt hos mange, og en super måte å bruke bananer som ingen vil spise. Nå havner også høstens epler i den samme kategorien - ligger de lenge nok på fruktfatet blir de skrukkete. Men smaken er i behold så fremt eplet ikke er råttent.

De norske eplene er syrligere enn importepler og bidrar derfor med velkommen friskhet til den søte banansmaken. Og skaper en flott kontrast til peanøttsmøret.

Hvis du ikke er peanøttsmørelsker, eller er allergisk, går det fint å bruke annen type nøttesmør. Hakkede nøtter gjør også nytten. 

Se våre andre søte oppskrifter med banan 

Banankake med epler og peanøttsmør

Banankake med epler og peanøttsmør

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær eplene i terninger. Mos bananene. Bland med peanøttsmøret. Rør til luftig. Bland inn epler. Sett til side. 
  2. Pisk egg og sukker luftig i en egen bolle.
  3. Rør inn olje og Biola. Vend inn hvetemel og natron og rør jevn.  
  4. Tips:
    Om du vil bruke vanlig melk i stedet, bruker du bakepulver i stedet for natron.
  5. Vend så inn eple/banan/peanøttsmørblandingen. 
  6. Hell i 2 små brødformer eller en stor kakeform, alternativt en liten langpanne. Stek ved 150 grader i 50-60 minutter, avhengig av høyden på kaken (og hvilken form som brukes).
  7. Glaze til servering:
    Varm honningen i en liten kjele. Rør inn peanøttsmør og sitronsaft til en sirupaktig konsistens.
  8. Hell over kaken når den kommer ut av ovnen – eller før servering.

Se våre andre søte oppskrifter med banan 

Trenger du flere forslag til hva du kan gjøre med eplene se her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her