Se alt det gode du kan lage med makrell

Oppskrifter makrell

(Jim Hensley)

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Vår og sommer er høysesong for makrell, før den blir for feit. Da er den bedre som røykt. Så det gjelder å nyte nå, enten fra fiskedisken eller om du er så heldig å få en på kroken neste gang du fisker. Makrellen er alltid sulten. 

Derfor kan det virke merkelig at den ikke er grønnmerket - altså at du kan spise så mye og ofte du vil av den. Men det har mye med internasjonale fiskeforvaltning å gjøre. Så får du makrell på kroken, ikke hiv den uti igjen, men lag noe skikkelig godt med utgangspunkt i en av oppskriftene. 

På de neste sidene finner du mange spennende måter å servere makrell på

Tips til den som har fått makrell på kroken og vil tilberede den med en gang: la fiske litt i romtemperatur en stund for å unngå at den krøller seg i stekepannen.

Her kan du lese enda mer om alt det gode makrellen byr på

Er du interessert i dybdekunnskap, finner du det her

Om det er enda flere makrelloppskrifter du leter etter, finner du alle her

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen