Server en gnistrende rød drink

Server en gnistrende rød drink

Denne friske og fristende drinken kombinerer syrlige tranebær med søt whiskylikør. Enklere blir det knapt.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Om du har Southern Comfort i barskapet, har den sikkert stått der en stund, for etterspørselen etter whiskylikør er ikke stor.

Janis Joplin-favoritten

Bortsett fra til «hippieparties» eller 70-tallsmimring med Janis Joplin på platespilleren (ja, ripete vinyl må det være). Denne legenden gjorde whiskyen kjent utover bartenderkretser fra slutten av 1960-tallet. Janis lot seg ofte avbilde med «ei halv ei», hun drakk den (selvsagt) bar.

Ikke desto mindre er Southern Comfort en super ingrediens i miksete drinker, og sammen med den syrlige smaken av tranebær balanseres sødmen veldig godt. Samtidig som likørens litt tropiske vaniljekarakter kommer bedre fram.

Prøv en av de andre drinkene med Southern Comfort

Som i denne drinken som er oppkalt etter en annen sørstatslegende, Scarlett O’Hara, den kvinnelige hovedrollen i Tatt av vinden. Drinken ble laget spesielt til denne filmen som hadde premier i 1939.

TIPS: For en nordisk vri, kan du bruke tyttebærsaft. Enten saft du har presset selv eller fra butikken. Hvis den er veldig syrlig, må du smake drinken til med litt sukkerlake.

Foto: iStockphoto

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Scarlett O’Hara

Antall porsjoner

1

Ingredienser

6 stk
cl
Southern Comfort

Fremgangsmåte

Fyll et glass med is. Velg et rocks- eller collinsglass avhengig av om du vil ha drinken sterk eller tynnere. Hell over Southern Comfort og press over litt limesaft. Fyll opp med tranebærjuice. Pynt med mynte.

Tips:
For en nordisk vri, kan du bruke tyttebærsaft. Enten saft du har presset selv eller fra butikken. Hvis den er veldig syrlig, må du smake drinken til med litt sukkerlake.

Foto: Sentralen as

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen