Sjampiskupp til den 17.

Denne champagnen er ikke bare flott i seg selv, men også et skikkelig kupp. Dessuten er den moteriktig knusktørr.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Det er ikke mange champagner som kan konkurrere med Clouet Silver Brut Nature (41698) prismessig. Og selv om den nå nærmer seg den psykologiske grensen på 250 kroner, er den verd langt mer enn det. At den koster 70 dollar i USA og 40 euro i England sier sitt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fleksibel matvin
En deilig forfriskende og ganske så smaksrik champagne som fungerer aldeles strålende til mat. Perfekt til nasjonaldagens koldtbord med alt fra skalldyr, røykt laks, spekeskinke og marinert asparges.

Grunnen til at denne champagnen er så fleksibel i matveien er at den er laget av røde druer, nærmere bestemt pinot noir. Denne type champagne kalles blanc de noirs siden druene presses veldig forsiktig slik at ikke noe farge fra drueskallene kommer med i den endelige vinen.

Budsjettalternativet
André Clouet, som med sine totalt rundt 70.000 flasker tilhører de virkelig små champagnehusene, regnes faktisk som ekspert på denne type champagne. Derfor er også pinot noir viktigste drue i vinmarkene som ligger i Bouzy og Ambonnay, begge med 100 prosent på kvalitetsskalaen.

Om champagne er utenfor dine budsjettrammer for den 17., kommer du langt for en hundrelapp. Spanske Freixenet Brut Nature 2007 (2851) er også en helt tørr og god musserende vin som kommer til å gjøre suksess til 17. mai-menyen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

André Clouet Silver Brut Nature

Produsent:
André Clouet
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
355,90 kr
Varenummer:
4169801
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Freixenet Brut Nature 2017

Produsent:
Freixenet
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Penedès
Pris:
154,50 kr
Varenummer:
285101
80 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen