Sjarmør fra Toscana

Ukens vin har vært på markedet et par år men aldri har den gitt så mye vin for pengene som nå.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Campo Ceni 2003 (32110) er minstemann i familien til Barone Ricasoli , men i 2003-utgave har den ingen grunn til å ha mindreverdighetskomplekser. For selv om det ikke er Brolio-eiendommens beste druer som inngår i denne cuvéen, var 2003 et så varmt år at det meste ble vellykket. I hvert fall var det ikke noe problem med modningen av den sentmodnende sangiovese som i 2003 ble høstet rekordtidlig. Derfor er denne vinen en tydelig forbedring sammenlignet med forrige årgang. Både på grunn av at fatet er langt bedre integrert samtidig som frukten er rikere og rundere og det rustikke preget er som blåst. Dessuten er den langt mer stofflig. Det hele holdes oppe av en bløt syre og fine tanniner.

Selv om den strutter av ungdommelig sangiovesefrukt som betyr kirsebær og særlig søte og til dels syltete kirsebær, er den likevel atypisk. I normale årganger gir druen en langt slankere profil på dette kvalitetsnivået med høyere syre og mindre søte toner. Derfor er ukens vin et godt valg for den som synes at de rimeligste chiantiene har for lite fylde eller blir for rustikke.

Elsker du syrerik vin, bør du imidlertid betenke deg, eventuelt servere mat til som er tilpasset denne vinen. For mens sangiovese normalt er perfekt til lysere kjøttslag med olivenolje i tilberedningen, er ikke det noe for Campo Ceni i 2003-årgang. Til det har den for bløt syre og for mye mokkapreg. Sats heller på en grillet eller pannestekt biff servert med stekesjyen, gjerne av kalv men vilt som elg eller sågar reinsdyr smaker også himmelsk til. En rødvinsaus til er heller ikke av veien. Og sopptilbehør fungerer også veldig godt til. Gode smaker som gjør januar lettere å komme gjennom.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen