Sjelden kraftpakke av en hvitvin

Sjelden kraftpakke av en hvitvin

Denne hvitvinen markerer et svart 400 års jubileum. Men smaken er ungdommelig og markant, og vinen tåler et langt opphold i kjelleren.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Planeta Carricante 2012 (90727) får sine druer fra den svarte jorden skapt av lava fra blant andre det voldsomme utbruddet i 1614. Utbruddet som varte i hele 10 år.

Noen dråper riesling

De spesielle vekstforholdene gjør at denne hvitvinen ikke er som alle andre. Den både smaker og lukter av røyk, men aromaene er god iblandet fyldig sødmefylt frukt som holdes oppe av en veldig god syrestruktur.

Syren er på nivå med god tysk riesling. Så har da også den lokale druen carricante har fått selskap av 5 prosent av den langt mindre lokale riesling.  

Dette er benchmark-carricanten

Det svært så skrinne og ekstremt mineralrike lavajordsmonnet presser plantene til å yte lite. Gjennomsnitt per plante er 1,2 kilo druer.

Ta med jakke

At det er mulig å lage så syrefrisk hvitvin i det varme klimaet på Sicilia, har to årsaker. For det første kompenseres solpåvirkningen av at vinmarkene ligger på nordsiden av Etna. For det andre av at de ligger ved 890 m.o.h. Her er det nemlig ganske så kjølig. Selv midtsommers er det lurt å ha med en jakke.

Les om de utfordrende forholdene ved Etna

Dette er produsenten Planetas første vin fra Etna. Debuten var med 2009-årgangen. Sannsynligheten for at det dukker opp noen av deres rødviner fra Etna i Norge er trolig også stor.

Les hele den fascinerende historien om Planeta

For allerede er Planeta representert med viner fra tre andre av Sicilias viktige vinadresser: Agrigento i sørvest, hvor hovedaktiviteten ligger, Vittoria på sørkysten og Noto enda lengre mot sørøst.

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Planeta Carricante 2016

Produsent:
Planeta
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
9072701
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen