Ukens kake

Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.
21 Oktober 2021 - 11:00

Det vil si om du setter i gang nå, kan du be inn til afternoon tea allerede i morgen, kl 17 eller når du synes det passer med en slikt avbrekk.

Du må selvsagt ha nybakte scones på plass, ditt beste syltetøy og din favoritt-te brygget av kvalitets-teblader. Ikke noe pose-te med andre ord.

Her kan du drømme deg bort til hvordan afternoon tea serveres på den engelske landsbygda

En ekte afternoon tea inkluderer gjerne også smørbrød med salt pålegg og det er blitt stadig vanligere å servere champagne eller annen musserende vin ved siden av, men det er slett ikke nødvendig. 

Se våre oppskrifter på scones

Clotted cream til scones og afternoon tea

Clotted cream til scones og afternoon tea

Fremgangsmåte

  1. Hell kremfløten i en flat ildfast form ca 20 x 20 cm.
  2. Sett formen midt i ovnen ved ca 80 °C. La den stå i ovnen i 10-12 timer.
  3. Ta formen forsiktig ut av stekeovnen, slik at du ikke blander innholdet for mye. La den stå på kjøkkenbenken i 1-2 timer slik at den får romtemperatur. 
  4. Dekk formen med plast, og sett den i kjøleskapet i minst 8 timer til den er helt avkjølt.
  5. Ta formen ut på kjøkken benken og skjær den tykke snerken forsiktig løs fra formen.
  6. Det er kremen på undersiden av snerken som kalles clotted cream. Bruk en skje til å skrape av kremen og ha den over i et glass.
  7. Du kan også blande litt av snerken i kremen om du liker en litt grovere konsistens. Den flytende væsken som er igjen i bunnen kan brukes som væske i annen bakst.

Clotted cream holder seg i kjøleskap i 2-3 dager. 

Se våre oppskrifter på scones

Slik lager du ditt eget syltetøy

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her