Drikke
Skandinavias beste cocktail

Skandinavias beste cocktail

Med essensen av norsk sommer, en drink laget på herlig rabarbra, gikk Silje Takle av med seieren om Skandinavias beste cocktail i 2009. Lag den du også denne helgen.
Redaksjonen
03 Juni 2011 - 14:00

Det er en høy grad av ekspertise som fremvises når Skandinavias beste bartendere barker sammen i kampen om å lage Skandinavias beste cocktail, og i 2009 var det den unge bartenderen Silje Takle som med sin drink laget på rabarbra gikk av med seieren.
 
I finalen i Absolut Scandinavia møttes tre finalister fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark for å finne smaken av Skandinavia. Finalistene hadde gått igjennom harde uttak i sine respektive land før de møttes i Oslo til finalen.
 
Silje Takle, som i 2009 jobbet som barsjef ved Etoile Bar, Grand Hotel i Oslo, hadde allerede ti års erfaring som bartender bak seg til tross for sin unge alder. Sammen med de to andre norske bartenderne viste det norske laget en meget jevn, høy kvalitet på drinkene i finalen.
 
Med gode innspill fra kokkevenner og mye prøving og feiling landet Takle til slutt på denne drinken med en base i sommerfrisk rabarbra.
 
 
- Det ble veldig mye presse rundt det at jeg vant den konkurransen, sier Takle til Apéritif i dag. Plutselig fikk jeg en masse henvendelser og var veldig travel en periode, for det virket som om alle ville ha meg som bartender.
 
Vinnerdrinken Absolut Bestemor fikk et navnebytte til Absolut Scandinavia i det den ble satt på drinkkartet til en av Londons mest trendye barer - Belowzero.
 
- Drinkoppskriften min ble en stor suksess på Belowzero, og det varte heller ikke lenge før barer her hjemme i Norge begynte å servere den også, sier Takle.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Absolut bestemors drinkoppskrift

Absolut bestemors drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene.
  2. Rist godt og sil over i et stort whisky-/ rocksglass med is.
  3. Pynt med en stang frisk rabarbra som du fukter på enden og ruller i 50/50 sukker og kanel.
  4. Riv kanelstang over drinken ved servering for den ekstra kryddertonen.

Flere gode rocksdrinker finner du her

  1. Rabarbrapuré: Skrell frisk rabarbra, del den opp i biter og koke den med sukker og vann til den er mør. 
  2. La rabarbrablandingen avkjøle seg noe før du mikser den til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender.
  3. Blir puréen for tykk kan du tilsette litt mer vann. Puréen skal ha en frisk og syrlig smak. Smak til med mer sukker om den er for bitter.

Sirupene: Her er det brukt ferdige smaksatte siruper, men du kan lett lage de selv. Gommesirup er det samme som sukkerlake laget av 2 deler sukker som er kokt opp med 1 del vann til sukkeret er oppløst og så avkjølt.

Kanelsirup får du ved å ha i kanelstenger i gommesirup til ønsket styrke. Dersom du ikke rekker å lage dette eller får tak i ferdig kanelsirup, kan du bruke litt mer revet kanel og mer sirup.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Silje Takle

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her