Skandinavias beste cocktail

Skandinavias beste cocktail

Med essensen av norsk sommer, en drink laget på herlig rabarbra, gikk Silje Takle av med seieren om Skandinavias beste cocktail i 2009. Lag den du også denne helgen.

Det er en høy grad av ekspertise som fremvises når Skandinavias beste bartendere barker sammen i kampen om å lage Skandinavias beste cocktail, og i 2009 var det den unge bartenderen Silje Takle som med sin drink laget på rabarbra gikk av med seieren.
 
I finalen i Absolut Scandinavia møttes tre finalister fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark for å finne smaken av Skandinavia. Finalistene hadde gått igjennom harde uttak i sine respektive land før de møttes i Oslo til finalen.
 
Silje Takle, som i 2009 jobbet som barsjef ved Etoile Bar, Grand Hotel i Oslo, hadde allerede ti års erfaring som bartender bak seg til tross for sin unge alder. Sammen med de to andre norske bartenderne viste det norske laget en meget jevn, høy kvalitet på drinkene i finalen.
 
Med gode innspill fra kokkevenner og mye prøving og feiling landet Takle til slutt på denne drinken med en base i sommerfrisk rabarbra.
 
 
- Det ble veldig mye presse rundt det at jeg vant den konkurransen, sier Takle til Apéritif i dag. Plutselig fikk jeg en masse henvendelser og var veldig travel en periode, for det virket som om alle ville ha meg som bartender.
 
Vinnerdrinken Absolut Bestemor fikk et navnebytte til Absolut Scandinavia i det den ble satt på drinkkartet til en av Londons mest trendye barer - Belowzero.
 
- Drinkoppskriften min ble en stor suksess på Belowzero, og det varte heller ikke lenge før barer her hjemme i Norge begynte å servere den også, sier Takle.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Absolut Bestemor

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker ¾-full med is og ha i alle ingrediensene.

Rist godt og sil over i et stort whisky-/ rocksglass med is.

Pynt med en stang frisk rabarbra som du fukter på enden og ruller i sukker. Riv kanelstang over drinken ved servering for den ekstra kryddertonen.

Flere gode rocksdrinker finner du her

Rabarbrapuré:
Skrell frisk rabarbra, del den opp i biter og koke den med litt sukker og vann til den er mør.
 

La rabarbrablandingen avkjøle seg noe før du mikser den til en glatt puré med en stavmikser eller i en blender. Blir puréen for tykk kan du tilsette litt mer vann. Puréen skal ha en frisk og syrlig smak.

Sirupene:
Her har man brukt ferdige smaksattesiruper til denne drinken, men du kan lett lage de selv. Gommesirup er 2 deler sukker som er kokt opp med 1 del vann til sukkeret er oppløst og så avkjølt.
 

Kanelsirup får du ved å ha i kanelstenger i gommesirup til ønsket styrke. Dersom du ikke rekker å lage dette eller får tak i ferdig kanelsirup kan du bruke litt mer revet kanel og mer sirup.

Med denne drinken vant Silje Takle konkurransen Absolut Scandinavia i 2009 -   les mer i denne artikkelen
 
Råvarer:

Polets beste vodkaer

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Morten Krogh

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

 
Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen