Skarp og god

En jul blir aldri lik den andre så lenge juleølet og juleakevitten forandrer seg hvert år. Noe av sjarmen er forventningene. Og hvilken av årets juleakevitter som blir favoritt.

Svaret er takk begge deler. Årets norskproduserte utgave skiller seg imidlertid mye fra foregående år. Gilde Juleakevitt 2006 er vesentlig tørrere enn fjorårets sødmefylte rike stil . Appelsinskall er mest fremtredende aroma sammen med karve og anis som særlig gjør seg gjeldende i ettersmaken. En skarp og god munnfølelse er kjennetegnet for årets juleakevitt.

Passer til julebordet
Den er derfor mer matvennlig, om ikke akkurat til julas aller kraftigste retter, så i alle fall til sild, rakefisk, røykt og gravet laks/ørret, julepålegg, skinkesteik eller ribbe med rødkål eller surkål. Kort sagt alt som finnes på det klassiske julebordet.

Klar danske
Men nordmennene har altså ikke monopol på akevitt. Danskene stiller sterkt med sin Aalborg Jule Akvavit 2006 som også i år er en blank og karvepreget akevitt. Den har ikke like mange aromaer som den norske men sitrus- og kravepreget er veldig godt. Super for den som foretrekker surkål til jueribba eller er ekstra glad i medisterkaker og -pølser.

Finne uten jul
Om den ikke heter noe med jul, så er i alle fall den første finske akevitten i Norge, en god kandidat til enkelte av julas øvelser. Særlig julekoldtbord med sild av mange slag samt laks eller ørret i gravet utgave.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Gilde Juleakevitt 2009

Utvalg:
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Volum:
0.700l
Land:
Norge
Område:
Pris:
324,90 kr
Varenummer:
5
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Gilde Juleaquavit 2020

Produsent:
Arcus Produkter
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.000l
Land:
Norge
Område:
Pris:
569,90 kr
Varenummer:
165101
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Aalborg Jule Akvavit 2013

Produsent:
Danish Distillers
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.700l
Land:
Danmark
Område:
Pris:
409,90 kr
Varenummer:
2059401
84 Poeng
Les smaksnotatene »

F.A. Finsk Akevitt

Produsent:
Saimaa Beverage Oy
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.500l
Land:
Finland
Område:
Pris:
227,90 kr
Varenummer:
4852701
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen