Skinnstekt kveite

Stadig nye og spennende kveiteoppskrifter finner veien til Apéritif og VGs store oppskriftskonkurranse. Hver dag presenterer vi en utvalgt rett. Husk at førstepremien er en tur for to til Chile! Se dagens oppskrift og les mer om konkurransen.

Skinnstekt kveite

Fremgangsmåte

Kveiten fileteres men skinnet beholdes på. Skjær kveiten i porsjonsstykker a 200 g og dryss på grovsalt. La kveiten ligge en time før videre tilberedning.

Saus 4 porsjoner:
Kok inn 2 dl kraft, 1 ss tomatpure og 1/2 dl rødvin til ca det halve. Smak til med evt salt og pepper. Pisk inn 1-2 ss smør. OBS må ikke koke etterpå. Hold sausen varm.
Mandelpotetpure 4 porsjoner:
Skrell og kok mandelpoteter uten salt. (3-4 mandelpotet pr person avhengig av størrelse) Sil av kokevannet. Tilsett 2 ss smør og mos godt sammen. Spe med fløte til passe konsistens. Smak til med nyrevet muskat, hvit pepper og salt.

Skyll grovsaltet av kveita og tørk godt. Legg kveiten i god varm panne med litt smør og olivenolje. Skinnsiden skal ligge ned. Skru ned varmen og la kveiten steike til du ser at varmen trekker igjennom.

Anrett kveiten på nydampet asparges midt på tallerkenen. Anrett saus rundt og legg så mandelpotepure på ene siden. Legg litt stekt sopp på kveiten og pynt med 2-3 stekte sherrytomater (disse legger du et øyeblikk i pannen sammen med soppen så de blir lune).

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dette er oppskriftskonkurransen der alle kan delta og alle kan vinne. Send oss din beste oppskrift der kveite er hovedingrediens. Ellers står du helt fritt til hva retten skal inneholde og om kveita skal kokes, stekes eller grilles. Med andre ord, alle muligheter til å bruke kreativiteten og til å komponere en deilig rett. Hvis du da ikke likeså godt låner mors gode gamle oppskrift.

Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.

De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.

Rett etter konkurransen kan publikum smake på kveita og lære hvordan de skal kombinere fisk og vin. Det er den kjente tv-kokken Ole Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt som serverer både kveite og vin.

Du må sende inn oppskriften din innen 1. september. Vil du sende med et bilde av retten har du alle muligheter til det. Men det er ingen betingelse for å delta.

Hver dag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.

Les dette før du sender oppskriften din
VG Nett og aperitif.no forbeholder seg retten til fritt å publisere oppskriften med bilde du sender oss. Selvfølgelig med angivelse hvem som har sendt den inn og eventuell fotograf.

Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen