Skotsk blended

Det er ingen grunn til å rynke på nesen over blended whisky når kvaliteten er så overbevisende som for de fem utgavene som testen omfatter.
Redaksjonen
30 April 2007 - 13:42

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Skotsk blended

+ (87p)
Oakfield 5 Years Old
Whyte and Mackay
Skottland
11004 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk gyllen. Intens og flott duft med frukt, sitrus, nybrent kaffe, vanilje og fatkrydder.
Smak: Meget innbydende og myk smak, følger duften, lang finish. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En svært vellaget blended. 87 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 60 md fatlagring
Bestill her:

(86p)
Mackinlay's Original 5 Y. O.
Whyte and Mackay
Skottland
125 Vectura - kr 279,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk delikat duft med sitrus, honning, aprikos, eik.
Smak: Kraftig anslag, krydret eikepreg, bra frukt, eiketoast i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En ganske så smaksrik blended. 86 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 år på eikefat.
Bestill her:

(86p)
Dewar's 12 Years Old Special Reserve
John Dewar & Sons
Skottland - Highland
55538 Vectura - kr 397,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Mørk gyllen. Behagelig duft av tørket frukt, nøtter,
Smak: Friskt anslag, god fruktig stil med tydelig fatpreg, myk finish. (UÅ)
Bruksområde: Helst uten is.
Vurdering: En veldig myk og nærmest feminin whisky. 86 p (UÅ)
Laget av: Malt, grain
Alkoholinnhold: 43,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Inverness Cream
Whyte and Mackay
Skottland
122 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin myk parfymert duft med noe frukt og vanilje samt karamell/toffee.
Smak: Ganske delikat, middels fylde, følger duften bra opp, en del fedme, kremaktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Både varme og kalde drinker, også med tonic.
Vurdering: En god og rimelig blended med et litt sommerlig preg. 85 p (UÅ)
Laget av: Bygg, mais, vann, gjær.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Cluny
Whyte and Mackay
Skottland
131 Vectura - kr 259,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Ganske fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, tørket frukt, litt skarp men likevel god frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En helt ok blended. 83 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her