Test av urøykt whisky

Noen avstår fra whisky på grunn av den intense røykkarakteren. Det er det imidlertid ingen grunn til, for det finnes et stort utvalg av røykfrie whiskyer i mange prisklasser og grader av kompleksitet. Røykfrie whiskyer er dessuten lettere å jobbe med i miksete drinker siden fruktpreget er lengre fremme i smaksbildet enn i "vanlige" whiskyer.   

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Max Hansen, Haga og Lisa Bjørnkvist, Amici.

Testen, som ble gjennomført 14. februar 2007, omfatter 29 whiskyer uten røykpreg. Det er de enkelte importører som har gått god for at whiskyene er helt "røykfrie".

 Remi Madsen      Max Hansen     Lisa Bjørnkvist Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Smakingen ble foretatt blindt. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover land før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen