Andre land

Det eneste whiskylyspunktet utenfor de britiske øyer er bretonske Armorik. Om noen år vil kanskje norske kandidater stille i denne kategorien - det gleder vi oss til.
Redaksjonen
30 April 2007 - 13:44

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre land

+ (87p)
Armorik Single Malt de Bretagne
Distillerie Warenghem
Frankrike
10210 Vectura - kr 323,40 (70cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys gyllen. Delikat duft med trevirke, hamp, røyk, sitrus.
Smak: Bløtt anslag, god friskhet utover, lang ettersmak med litt røyk. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En vellaget whisky. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% maltet bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 4 års fatlagring
Bestill her:

÷ (81p)
Canadian Club
Beam Global Spirits and Wines
Canada
170 Allied Domecq Spirits & Wine Norway - kr 289,50 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Gyllenoransje. Bløt enkel duft, en tanke syntetisk frukt.
Smak: Mykt anslag, ganske rund og sødmefylt med innslag av marsipan, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: I drinker med sitrus.
Vurdering: En veldig sødmefylt blended. 81 p (UÅ)
Laget av: Rug, mais, hvete.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

+ (79p)
Hamilton Canadian Whisky
Arcus Produkter
Canada
5713 Vectura - kr 249,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Klar gyllen. Ganske søtlig duft med en del karamell og honning.
Smak: Følger duften, veldig myk og ikke så veldig lang. (UÅ)
Bruksområde: Når et søtlig og ikke veldig komplekst whiskypreg er ønsket.
Vurdering: En ganske kommersiell blended. 79 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug, bygg
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Minimum 36 mnd i eikefat
Bestill her:

+ (78p)
Original Lord Calvert
V&S Destillers
Canada
12012 VSD - kr 254,90 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Gyllen. Eik, sitrussødme og blomster.
Smak: Bløtt anslag, veldig anonym, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: I drinker hvor lite whiskypreg er ønsket.
Vurdering: Litt vel enkel med pluss for renhet. 78 p (UÅ)
Laget av: Mais, rug og maltet bygg.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36-60 mnd. Lagring på eikefat.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om champagne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 05. mai

Lær mer om champagne

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her