Skotsk blended

Det er ingen grunn til å rynke på nesen over blended whisky når kvaliteten er så overbevisende som for de fem utgavene som testen omfatter.
Redaksjonen
30 April 2007 - 14:42

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mars 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Skotsk blended

+ (87p)
Oakfield 5 Years Old
Whyte and Mackay
Skottland
11004 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk gyllen. Intens og flott duft med frukt, sitrus, nybrent kaffe, vanilje og fatkrydder.
Smak: Meget innbydende og myk smak, følger duften, lang finish. (UÅ)
Bruksområde: Uten is.
Vurdering: En svært vellaget blended. 87 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 60 md fatlagring
Bestill her:

(86p)
Mackinlay's Original 5 Y. O.
Whyte and Mackay
Skottland
125 Vectura - kr 279,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk delikat duft med sitrus, honning, aprikos, eik.
Smak: Kraftig anslag, krydret eikepreg, bra frukt, eiketoast i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En ganske så smaksrik blended. 86 p (UÅ)
Laget av: Byggkorn
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 år på eikefat.
Bestill her:

(86p)
Dewar's 12 Years Old Special Reserve
John Dewar & Sons
Skottland - Highland
55538 Vectura - kr 397,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Bacardi-Martini
Farge og duft: Mørk gyllen. Behagelig duft av tørket frukt, nøtter,
Smak: Friskt anslag, god fruktig stil med tydelig fatpreg, myk finish. (UÅ)
Bruksområde: Helst uten is.
Vurdering: En veldig myk og nærmest feminin whisky. 86 p (UÅ)
Laget av: Malt, grain
Alkoholinnhold: 43,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Inverness Cream
Whyte and Mackay
Skottland
122 Vectura - kr 249,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin myk parfymert duft med noe frukt og vanilje samt karamell/toffee.
Smak: Ganske delikat, middels fylde, følger duften bra opp, en del fedme, kremaktig finish. (UÅ)
Bruksområde: Både varme og kalde drinker, også med tonic.
Vurdering: En god og rimelig blended med et litt sommerlig preg. 85 p (UÅ)
Laget av: Bygg, mais, vann, gjær.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 år på eikefat.
Bestill her:

÷ (83p)
Cluny
Whyte and Mackay
Skottland
131 Vectura - kr 259,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Mørk gyllen. Ganske fatpreget duft.
Smak: Bløtt anslag, tørket frukt, litt skarp men likevel god frisk finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En helt ok blended. 83 p (UÅ)
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»
Dagens rett
Kjøttkaker med brun saus kålstuing eller ertestuing

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»

I dag slår vi til med en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her