Dagens rett
Skremmende kyllingspøkelser og gresskarpai

Skremmende kyllingspøkelser og gresskarpai

I dag får du oppskriften på skummelt gode spøkelser og en herlig pai av innmaten til gresskarlykten.
Redaksjonen
25 Oktober 2013 - 02:05

Grøss og gru, det er årets skumleste dag, så regn med at du får besøk av hekser og spøkelser i kveld.
 
 
Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kyllingspøkelser

Kyllingspøkelser

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader) og tilsett olje, salt og hvetemel.
  2. Elt deigen godt. La den heve i ca. ½ time, til dobbel størrelse.
  3. Del deigen i to. Kjevle hver del ut til en rund leiv med diameter på ca. 30 cm, og del i åtte snipper.
  4. Smør ketchup eller pizzasaus på deigen. Legg eventuelt en osteskive på hver kyllingklubbe.
  5. Pakk en kyllingklubbe inn i hver snipp.
  6. Klipp øyne og munn i deigen, pensle med olje og stek i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.

Tips: Du kan lage kyllingklubber selv ved å dele grillede kyllinglår over ved leddet. Overlåret kan enten varmes i stekeovnen eller kjøttet kan brukes i en kyllingsalat eller gryterett.

Barnas beste oppskrifter finner du her

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pumpkin pie - gresskarpai

Pumpkin pie - gresskarpai

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett sukker, eggeplommer og vann og kjør det raskt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og sett den kaldt i ½ time.

Skrell gresskaret, del det i to og ta ut frøene. Del fruktkjøttet i biter og kok det i lettsaltet vann i ca. 15 minutter til det er mørt. Mos fruktkjøttet i en matprosessor. Avkjøl pureen.

Kjevle ut paideigen til en leiv og kle en paiform med deigen. Skjær vekk overflødig deig og prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er gyllen. Visp sammen gresskarpuré, egg, fløte, sukker, salt og krydder. Fordel fyllet i paiskallet og stek paien videre ved 180 °C litt under midten i stekeovnen i ca. 40 minutter eller til paien har stivnet. Server med pisket krem.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Hellas
    Hellas
    Volum: 0.75 l Pris: 142.00 kr Bestillingsutvalg
    88 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her