Dagens rett
Skremmende kyllingspøkelser og gresskarpai

Skremmende kyllingspøkelser og gresskarpai

I dag får du oppskriften på skummelt gode spøkelser og en herlig pai av innmaten til gresskarlykten.
Redaksjonen
25 Oktober 2013 - 02:05

Grøss og gru, det er årets skumleste dag, så regn med at du får besøk av hekser og spøkelser i kveld.
 
 
Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kyllingspøkelser

Kyllingspøkelser

Fremgangsmåte

  1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader) og tilsett olje, salt og hvetemel.
  2. Elt deigen godt. La den heve i ca. ½ time, til dobbel størrelse.
  3. Del deigen i to. Kjevle hver del ut til en rund leiv med diameter på ca. 30 cm, og del i åtte snipper.
  4. Smør ketchup eller pizzasaus på deigen. Legg eventuelt en osteskive på hver kyllingklubbe.
  5. Pakk en kyllingklubbe inn i hver snipp.
  6. Klipp øyne og munn i deigen, pensle med olje og stek i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.

Tips: Du kan lage kyllingklubber selv ved å dele grillede kyllinglår over ved leddet. Overlåret kan enten varmes i stekeovnen eller kjøttet kan brukes i en kyllingsalat eller gryterett.

Barnas beste oppskrifter finner du her

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pumpkin pie - gresskarpai

Pumpkin pie - gresskarpai

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett sukker, eggeplommer og vann og kjør det raskt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og sett den kaldt i ½ time.

Skrell gresskaret, del det i to og ta ut frøene. Del fruktkjøttet i biter og kok det i lettsaltet vann i ca. 15 minutter til det er mørt. Mos fruktkjøttet i en matprosessor. Avkjøl pureen.

Kjevle ut paideigen til en leiv og kle en paiform med deigen. Skjær vekk overflødig deig og prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er gyllen. Visp sammen gresskarpuré, egg, fløte, sukker, salt og krydder. Fordel fyllet i paiskallet og stek paien videre ved 180 °C litt under midten i stekeovnen i ca. 40 minutter eller til paien har stivnet. Server med pisket krem.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Hellas
    Hellas
    Volum: 0.75 l Pris: 142.00 kr Bestillingsutvalg
    88 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her