Kyllingspøkelser
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. ½ time, til dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle hver del ut til en rund leiv med diameter på ca. 30 cm, og del i åtte snipper.
Smør ketchup eller pizzasaus på deigen. Legg eventuelt en osteskive på hver kyllingklubbe. Pakk en kyllingklubbe inn i hver snipp.
Klipp øyne og munn i deigen, pensle med olje og stek i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
Tips: Du kan lage kyllingklubber selv ved å dele grillede kyllinglår over ved leddet. Overlåret kan enten varmes i stekeovnen eller kjøttet kan brukes i en kyllingsalat eller gryterett.
Barnas beste oppskrifter finner du her
Flere kyllingretter finner du her
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Pumpkin pie - gresskarpai
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett sukker, eggeplommer og vann og kjør det raskt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og sett den kaldt i ½ time.
Skrell gresskaret, del det i to og ta ut frøene. Del fruktkjøttet i biter og kok det i lettsaltet vann i ca. 15 minutter til det er mørt. Mos fruktkjøttet i en matprosessor. Avkjøl pureen.
Kjevle ut paideigen til en leiv og kle en paiform med deigen. Skjær vekk overflødig deig og prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er gyllen. Visp sammen gresskarpuré, egg, fløte, sukker, salt og krydder. Fordel fyllet i paiskallet og stek paien videre ved 180 °C litt under midten i stekeovnen i ca. 40 minutter eller til paien har stivnet. Server med pisket krem.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften

