Kyllingspøkelser
Fremgangsmåte
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. ½ time, til dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle hver del ut til en rund leiv med diameter på ca. 30 cm, og del i åtte snipper.
Smør ketchup eller pizzasaus på deigen. Legg eventuelt en osteskive på hver kyllingklubbe. Pakk en kyllingklubbe inn i hver snipp.
Klipp øyne og munn i deigen, pensle med olje og stek i ovnen ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
Tips: Du kan lage kyllingklubber selv ved å dele grillede kyllinglår over ved leddet. Overlåret kan enten varmes i stekeovnen eller kjøttet kan brukes i en kyllingsalat eller gryterett.
Barnas beste oppskrifter finner du her
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Pumpkin pie - gresskarpai
Fremgangsmåte
Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett sukker, eggeplommer og vann og kjør det raskt sammen til en smidig deig. Dekk til deigen og sett den kaldt i ½ time.
Skrell gresskaret, del det i to og ta ut frøene. Del fruktkjøttet i biter og kok det i lettsaltet vann i ca. 15 minutter til det er mørt. Mos fruktkjøttet i en matprosessor. Avkjøl pureen.
Kjevle ut paideigen til en leiv og kle en paiform med deigen. Skjær vekk overflødig deig og prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er gyllen. Visp sammen gresskarpuré, egg, fløte, sukker, salt og krydder. Fordel fyllet i paiskallet og stek paien videre ved 180 °C litt under midten i stekeovnen i ca. 40 minutter eller til paien har stivnet. Server med pisket krem.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG