DAGENS RETT: Torsk med tapenade og lune tomater

Dagens rett Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

I denne oppskriften er det brukt vakuumpakket torskeloin. Men torskefilet fra fiskedisken eller fryseren fungerer også utmerket. 

Helt fantastisk blir retten om du får tak i nyfanget skrei - om den er kommet til en fiskedisk nær deg, vel å merke. Da fortjener den noe godt i glasset også.

Med søte norske tomater til og en smakskraftig tapenade blir middagen en hit. Det går an å kjøpe ferdig tapenade, men den blir aldri like god som den du lager selv av kalamata-oliven.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Torsk med tapenade og lune tomater

Fremgangsmåte

Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken og la den ligge i ca 20 min.

Skyll av saltet, tørk fisken og krydre den med nykvernet pepper og litt salt.

Tapenade:
Lag tapenade mens fisken saltes.

Kjør oliven, ansjos, flatbladpersille og olivenolje i en blender.

Tilsett nykvernet pepper.

Steking av fisk:
Ha olje i stekepannen som står nesten (men ikke helt) på max.

Stek i 2 minutter på hver side. Ha i usaltet smør og øs dette over fisken i et par minutter.

Legg på lokk og la hvile i ca 5 minutter.

Tomater:
Smelt smør i en panne og ha i tomater og gressløk.

La det surre i 1 - 2 minutter.

Legg tomatene på to tallerkener med fiskestykkene oppå.

Server med tapenade og pynt med bladpersilleblader.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Og her finner du enda flere oppskrifter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen