I denne oppskriften er det brukt vakuumpakket torskeloin. Men torskefilet fra fiskedisken eller fryseren fungerer også utmerket.
Helt fantastisk blir retten om du får tak i nyfanget skrei - om den er kommet til en fiskedisk nær deg, vel å merke. Da fortjener den noe godt i glasset også.
Med søte norske tomater til og en smakskraftig tapenade blir middagen en hit. Det går an å kjøpe ferdig tapenade, men den blir aldri like god som den du lager selv av kalamata-oliven.
Bestilll dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Torsk med tapenade og lune tomater
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken og la den ligge i ca 20 min.
Skyll av saltet, tørk fisken og krydre den med nykvernet pepper og litt salt.
Kjør oliven, ansjos, flatbladpersille og olivenolje i en blender.
Tilsett nykvernet pepper.
Stek i 2 minutter på hver side. Ha i usaltet smør og øs dette over fisken i et par minutter.
Legg på lokk og la hvile i ca 5 minutter.
La det surre i 1 - 2 minutter.
Legg tomatene på to tallerkener med fiskestykkene oppå.
Server med tapenade og pynt med bladpersilleblader.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Og her finner du enda flere oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Terje Ness, STRØM
Foto: Lisa Westgaard
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 Poeng
Trénel Cuvée Rochebonne 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 144,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Nervi Rosa 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Lumà Grillo 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Lapalu Beaujolais-Villages Vieilles Vignes 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 229,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Caravaglio Occhio di Terra Malvasia 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 209,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Sutherland Chardonnay 2016
Sør-Afrika
Volum: 0.750 Pris: 187,00 Basisutvalget