Guide

Oppskrifter 17. mai

Slik lager du en vellykket 17. mai
Foto: (Chris Michael Aasland)

Slik lager du en vellykket 17. mai

Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.
13 Mai 2025 - 10:00

Nasjonaldagen er en skikkelig festdag, og de fleste samler venner og familie til et skikkelig festmåltid. Det kan innebærer alt fra pølser og is til en full festmeny. Alt er lov på 17. mai, bare folk får tid til å kose seg - også den som står for serveringen.

Pølse i brød hører hjemme på 17. mai - for store og små. Foto: SDI Productions

Koldtbord er favoritten

Du trenger imidlertid ikke være en fullblods gourmet for å kunne stelle til en 17. mai-feiring det vil gå gjetord om. Blir dere mange til nasjonaldagen, kan et koldtbord være en god idé. De fleste av rettene på et koldtbord kan du lage i god tid før selve dagen.

Se Apéritifs store meny for koldtbodet på 17. mai

Barna har selvsagt sin egen 17. mai-meny

for mange er 17. mai dagen da grillen hentes fram. Enten det blir pølser med tilbehør, en saftig biff på grillen, eller en enda mer feststemt meny, blir det garantert feststemning.

Se Apéritifs mange grilloppskrifter

Kaker hører med på 17. mai. Foto: mayina

Ikke glem kakene

Det blir ikke 17. mai uten kaker, og de beste oppskriftene på så vel bløtkaker som saftige eplekaker finner du selvfølgelig hos oss - klikk bare på lenkene under og se selv.

Kakefest til 17. mai

Kransekake er for noen det eneste som duger på 17. mai

Om du ikke fant kaken du lette etter, kanskje du finner den her

Nedenfor får du tips til drikke du kan servere på den store dagen:

Prøv en av disse som velkomstdrink

Dette drikke du til koldtbordet

De beste alkoholfrie drikkene

Prøv en vårlig treretter

Vi du ha det enkelt, men fortsatt smaksrikt, kan du prøve vårt forslag til en vårlig treretter som du finner under.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her