Guide

Oppskrifter 17. mai

Slik lager du en vellykket 17. mai
Foto: (Chris Michael Aasland)

Slik lager du en vellykket 17. mai

Vi gir deg de gode tipsene og et knippe oppskrifter på alt fra forretter til kaker og godt drikke for den store dagen.
13 Mai 2025 - 09:00

Nasjonaldagen er en skikkelig festdag, og de fleste samler venner og familie til et skikkelig festmåltid. Det kan innebærer alt fra pølser og is til en full festmeny. Alt er lov på 17. mai, bare folk får tid til å kose seg - også den som står for serveringen.

Pølse i brød hører hjemme på 17. mai - for store og små. Foto: SDI Productions

Koldtbord er favoritten

Du trenger imidlertid ikke være en fullblods gourmet for å kunne stelle til en 17. mai-feiring det vil gå gjetord om. Blir dere mange til nasjonaldagen, kan et koldtbord være en god idé. De fleste av rettene på et koldtbord kan du lage i god tid før selve dagen.

Se Apéritifs store meny for koldtbodet på 17. mai

Barna har selvsagt sin egen 17. mai-meny

for mange er 17. mai dagen da grillen hentes fram. Enten det blir pølser med tilbehør, en saftig biff på grillen, eller en enda mer feststemt meny, blir det garantert feststemning.

Se Apéritifs mange grilloppskrifter

Kaker hører med på 17. mai. Foto: mayina

Ikke glem kakene

Det blir ikke 17. mai uten kaker, og de beste oppskriftene på så vel bløtkaker som saftige eplekaker finner du selvfølgelig hos oss - klikk bare på lenkene under og se selv.

Kakefest til 17. mai

Kransekake er for noen det eneste som duger på 17. mai

Om du ikke fant kaken du lette etter, kanskje du finner den her

Nedenfor får du tips til drikke du kan servere på den store dagen:

Prøv en av disse som velkomstdrink

Dette drikke du til koldtbordet

De beste alkoholfrie drikkene

Prøv en vårlig treretter

Vi du ha det enkelt, men fortsatt smaksrikt, kan du prøve vårt forslag til en vårlig treretter som du finner under.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her