Guide

Oppskrifter 17. mai

Lag en vårlig treretter til 17. mai
Foto: (Chris Michael Aasland)

Lag en vårlig treretter til 17. mai

09 Mai 2025 - 09:00

Stekt asparges med nøtter

Stekt asparges med nøtter

Fremgangsmåte

  1. Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne.
  2. Ha i de grovhakkede nøttene det siste minuttet.
  3. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering.
  4. Server gjerne ferskt urtebrød til.

Mange retter med asparges du bør prøve

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i jevne stykker.
  2. Pepper og fennikelfrø knuses lett i en morter, sil av støvet fra krydderne.
  3. Stek laksestykkene på én side med krydder under sterk varme. Fisken skal kun stekes på den ene siden, den andre siden skal ikke varmebehandles.
  4. Rett før servering drysses snittet gressløk, litt friskpresset sitronsaft og olivenolje over fisken.
  5. Hjertesalat vaskes og tørkes fri for vann i en salatslynge eller lignende.
  6. Bland ingrediensene til dressingen og smak til, den skal være sursøt med smak av pepperrot.
  7. Rett før servering blandes salat med dressing og finsnittet bladpersille.
  8. Krutonger drysses på salaten.

TipsHar du ikke hjertesalat, kan du fint bruke finsnittet isbergsalat, kinakål eller hodekål.

Slik lager du krutonger

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Charles Tjessem for Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Minibløtkake

Minibløtkake

Fremgangsmåte

  1. Ha marengsbunnen på en liten tallerken. Visp kremfløte til luftig krem.
  2. Ha kremen på marengsbunnen.
  3. Tips: Du kan bruke denne oppskriften på mini-marengsbunner
  4. Legg en skive marsipan oppå.
  5. Smør litt krem langs kanten og trykk hvit sjokolade-kakepynt langs sidene - hele veien rundt. 
  6. Del opp bær og frukt som på bildet og legg på toppen. Legg evt frisk rips på toppen. 

Prøv også disse små bløtkakene

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her