Det er klart at barna skal ha sin egen meny på 17. mai.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn

Alt om 17. mai finner du her

Nasjonaldagen er en dag da vi lager de deiligste retter. Ofte starter det med en stor frokost med alskens godt, før barnetoget setter i gang.

Is, brus og pølser hører med i løpet av dagen, og det samme gjør festbordet på ettermiddagen. Hvorfor ikke ta med barna med på matlagingen, eller la de lage sine egne grillspyd.

Nedenfor har vi samlet noen tips med lenker til flere gode retter. Dersom du ikke finner den retten du ønsker, kan du finner flere gode oppskrifter for barn i vår kokebok.

Barnas beste oppskrifter finner du her

Godt å drikke

Noe godt i glasset er alle forunt, så hvorfor ikke lage en god alkoholfri velkomstdrikk til barna? Du skal nok se at det ikke er rent få voksne som også liker et alkoholfritt alternativ.

Brus er ofte det som mange tyr til når de skal servere barn en festdrikk, men prøv å smaksette vannet heller. Det er enkelt, forfriskende og det ser utrolig delikat ut.

Vann med smak lager du selv

De beste alkoholfrie drikkene

Det søte hjørnet
Det blir ikke en skikkelig fest uten kaker, og de beste oppskriftene finner du selvfølgelig her hos oss.

Hva med å lage noen fristende marsipan- eller bløtkaker til den store dagen?

Eller hvis det er sjokoladekakene som frister for mye for små og store finner du så klart de beste oppskriftene her.

Disse marsipan- og bløtkakene må du du lage

De lekreste sjokoladekaker

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter kan du se alle oppskriftene i vår store kokebok her.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her