Det er klart at barna skal ha sin egen meny på 17. mai.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn

Alt om 17. mai finner du her

Nasjonaldagen er en dag da vi lager de deiligste retter. Ofte starter det med en stor frokost med alskens godt, før barnetoget setter i gang.

Is, brus og pølser hører med i løpet av dagen, og det samme gjør festbordet på ettermiddagen. Hvorfor ikke ta med barna med på matlagingen, eller la de lage sine egne grillspyd.

Nedenfor har vi samlet noen tips med lenker til flere gode retter. Dersom du ikke finner den retten du ønsker, kan du finner flere gode oppskrifter for barn i vår kokebok.

Barnas beste oppskrifter finner du her

Godt å drikke

Noe godt i glasset er alle forunt, så hvorfor ikke lage en god alkoholfri velkomstdrikk til barna? Du skal nok se at det ikke er rent få voksne som også liker et alkoholfritt alternativ.

Brus er ofte det som mange tyr til når de skal servere barn en festdrikk, men prøv å smaksette vannet heller. Det er enkelt, forfriskende og det ser utrolig delikat ut.

Vann med smak lager du selv

De beste alkoholfrie drikkene

Det søte hjørnet
Det blir ikke en skikkelig fest uten kaker, og de beste oppskriftene finner du selvfølgelig her hos oss.

Hva med å lage noen fristende marsipan- eller bløtkaker til den store dagen?

Eller hvis det er sjokoladekakene som frister for mye for små og store finner du så klart de beste oppskriftene her.

Disse marsipan- og bløtkakene må du du lage

De lekreste sjokoladekaker

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter kan du se alle oppskriftene i vår store kokebok her.

På de neste sidene finner du en rekke gode retter som passe for små og store barn.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her