Slik lager du festmiddag på 30 minutter

Gravlaks i butterdeig

(Lena_Zajchikova)

Slik lager du festmiddag på 30 minutter

Alt som bakes inn i butterdeig er skikkelig retro, men fortsatt veldig godt. Her er det brukt gravlaks, men fersk laks fungerer like godt.

De færreste tar seg bryderiet med å lage butterdeigen selv, særlig nå som den finnes i både fryst og fersk form i butikken. Dermed blir det også lettere å lage en slik retro-festrett som denne på en tirsdag. 

Du kan godt droppe sausen og bare servere den med rømme tilsmakt med litt salt, pepper og sitron.

Se alt det andre du kan lage med butterdeig

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Gravlaks i butterdeig

Fremgangsmåte

Kjevle ut butterdeigen til fire firkanter, skjær ut fire stykker av fileten og ta av skinnet, legg spinat i bunn oppå butterdeigen, like stort som laksestykket, hakk rødløken i smått, strø over spinaten, legg gravlaksen oppå og pakk i hop. Form den til en fisk eller bare som en firkant, lim kantene med ett vispet egg og press sammen med en gaffel, Stek dette i 20 min. på 200 grader, rett før servering.

Kok opp creme fraichen med fløten og sherryen, smuldre oppi buljongterningen.

Tips:
I stedet for buljongterning, kan du bruke 1 dl fiskekraft.

La dette småkoke i 5 min under omrøring til det gjenstår 1 dl. Ta av platen og pisk inn smør i sausen. Smakt til med evt salt og (hvit) pepper.

Tips:
Er det forsommeren og nypotetene er kommet, er det veldig godt til. Kjøp litt nye grønnsaker og bruk hva du vil til, gulrøtter, brokkoli, kokt purre, alt av nye grønnsaker er godt til. Lager du det på vinteren ville jeg brukt mandelpoteter til. Dette smaker ordentlig godt.

Sendt inn av

Foto: Lena_Zajchikova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen