Dagens rett
Med denne lettlagde retten basert på ferdigkokt ris og klippfisk blir det raskt feststemning rundt bordet
Foto: (Alf Börjesson)

Med denne lettlagde retten basert på ferdigkokt ris og klippfisk blir det raskt feststemning rundt bordet

Klippfisk er så mye mer enn bacalao - la deg inspirere av italienerne med denne oppskriften. Som har fått sitt navn fra Harlekin på grunn av sine mange farger.
18 Oktober 2023 - 23:00

Italienerne holder en knapp på tørrfisk (stoccafisso) heller enn klippfisk. Men hos oss er faktisk klippfisk mye lettere tilgjengelig. Selv om det finnes utvannet tørrfisk i en del frysedisker.

Tørrfisk har en noe mer kompleks smak enn klippfisk, siden den ikke er tilsatt noe annet enn kald nordnorsk luft, mens klippfisken altså er saltet før tørking. 

I denne oppskriften kan du altså fint bruke klippfisk.

I tørr utgave må klippfisk utvannes i én til to dager. Imidlertid får du også kjøpt den ferdig, klar til koking. 

Risrett med klippfisk Stoccafisso Arlecchino

Risrett med klippfisk Stoccafisso Arlecchino

Fremgangsmåte

  1. Flak den kokte klippfisken.
  2. Stek løken og hvitløken i olivenolje til løken er gyllen.
  3. Tilsett tomatpastaen. La steke på svak varme ca 1 minutt.
  4. Tilsett hvitvinen og la koke ca 2 minutter.
  5. Ha nå i ris og klippfisk.
  6. Til slutt blandes inn hakkede sorte oliven og hakket persille.
  7. Anrett med soltørkede tomater og frisk oregano.

Tips: Siden klippfisk har mistet mye vann under tørkingen, trengs halv mengde tørr klippfisk av den ønskede mengde ferdig kokt fisk. Klippfisken legges til utvanning to døgn før den skal brukes. Bløtevannet helles av og fisken deles i mindre biter og kokes i ca 20 minutter.  

Se våre andre oppskrifter med klippfisk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her