Slik lager du waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskakunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

 

Waldorfsalat til kalkun

Fremgangsmåte

Bløt tranebærene i litt (søt) vin eller lunkent vann i 15 minutter. Hell i en tesil og la dryppe av. 

Vask eplene. Fjern kjernehusene men ikke skallet på eplene. Skjær dem i terninger. Skjær stangselleri og purre i tynne skiver. Vask druene og del dem i to. Fjern steiner. Del valnøttkjernene i 4. Ha alt i en bolle sammen med tranebærene og litt kjørvel.

Dressing:
Pisk kremfløten. Vend inn kesam eller majones. Smak til med sitron, salt og pepper. 

Tips:
Finrevet fennikel smaker også fortreffelig i denne miksen. 

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du vært så praktiske kokketips


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Waldorfsalat enkel

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 stk
2 dl

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Charlotte Lake

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat
3 stk
1.5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Her finner du mange deilige salater

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen