Guide

3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.
29 Desember 2023 - 07:45

Waldorfsalat har vært populær siden første gang den ble laget første gang i 1896, i anledning et veldedighetsball på Waldorf-Astoria-hotellet i New York. Men originalen som ble skapt av kjøkkensjefen Oscar Tschirky inneholdt ikke valnøtter, bare epler, selleri og majones, ifølge kokeboken han utga samme år. Men i senere kokebøker er valnøtter inkludert, deriblant i The Rector Cookbook fra 1928. Druene kom til på et senere tidspunkt.

Når waldorfsalat serveres som egen rett, tilsettes den ofte kylling eller kalkun. Den er derfor en fin måte å bruke opp rester etter nyttårsmåltidet.  

Flere tilbehør til kalkun finner du her

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Waldorfsalat til kalkun

Waldorfsalat til kalkun

Fremgangsmåte

  1. Bløt tranebærene i litt (søt) vin eller lunkent vann i 15 minutter. Hell i en tesil og la dryppe av. 
  2. Vask eplene. Fjern kjernehusene men ikke skallet på eplene. Skjær dem i terninger.
  3. Skjær stangselleri og purre i tynne skiver.
  4. Vask druene og del dem i to. Fjern steiner.
  5. Del valnøttkjernene i 4.
  6. Ha alt i en bolle sammen med tranebærene og litt kjørvel.

Dressing:
Pisk kremfløten. Vend inn kesam eller majones. Smak til med sitron, salt og pepper. 

Tips:
Finrevet fennikel smaker også fortreffelig i denne miksen. 

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Waldorfsalat

Waldorfsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.
  2. Stilkselleri og ananas skjæres i biter.
  3. Bland sammen majones og stivpisket fløte.
  4. Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.
  5. Smak til med sitron og salt og pepper. Vend inn blå druer (delt i to) til slutt.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Her finner du flere retter med Waldorfsalat, også den klassiske

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her