Slik lager du waldorfsalat

3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskakunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

 

Waldorfsalat til kalkun

Fremgangsmåte

Bløt tranebærene i litt (søt) vin eller lunkent vann i 15 minutter. Hell i en tesil og la dryppe av. 

Vask eplene. Fjern kjernehusene men ikke skallet på eplene. Skjær dem i terninger. Skjær stangselleri og purre i tynne skiver. Vask druene og del dem i to. Fjern steiner. Del valnøttkjernene i 4. Ha alt i en bolle sammen med tranebærene og litt kjørvel.

Dressing:
Pisk kremfløten. Vend inn kesam eller majones. Smak til med sitron, salt og pepper. 

Tips:
Finrevet fennikel smaker også fortreffelig i denne miksen. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Waldorfsalat enkel

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat
3 stk
1.5 dl
1 stk

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Her finner du mange deilige salater

Her finner du flere retter med Waldorfsalat, også den klassiske

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen