Slik skal brunello smake

Slik skal brunello smake

Denne brunelloen er en vin etter mitt hjerte. Et rent og klart uttrykk for denne svært så høstlige vinstilen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Le Ragnaie Brunello di Montalcino 2006 (93978) er superelegant med usedvanlig lekker saftig frukt, flott syre, godt krydderpreg, fine slanke tanniner, frisk og lang ettersmak. Og den har ikke minst balansert alkohol, 13,5 prosent, noe som gjør den svært drikkevennlig.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lam og sopp
Men tro ikke at dette er en brunello for nåkonsum alene. Nei da, dens konsentrasjon og øvrig struktur gjør at den vil utvikle seg videre i minst åtte år. Men nyt den for all del i høst til sesongens lam og retter med soppfølge.

Produsenten Le Ragnaie har en veldig naturlig tilnærming til vinmaking. Det er kun brukt naturgjær, ingen klaring av vinen, og fatene som brukes under modningen er store og velbrukte. Uttrekkstiden er lang, på 30 dager, og vår vin ble tappet i flasker etter nesten tre år i fat, men helt uten "fatpreg". Denne lange modningstiden har gitt en veldig åpen og "terroir-tro" vin som fascinerer stort.

Høytliggende
Ikke uventet jobbes det økologisk i vinmarkene, og utbyttet er naturlig lavt. Druematerialet til brunelloen kommer fra deres tre forskjellige vinmarker. Ragnaie som ligger sentralt i Montalcino og er regionens aller høyestliggende ved 530-600 m.o.h., Petroso som ligger tett ved Montalcino by ved 380 m.o.h. og dermed i en av de aller eldste sonene for brunello. Til slutt har Le Ragnaie tre parseller i Castelnuovo dell'Abate, sørøst for Montalcino.

Også jordsmonnene varierer mellom de tre områdene. Ragnaie har kalk- og sandstein, Petroso har sandstein og Castelnuovo en miks av leire og kalkstein.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Le Ragnaie Brunello di Montalcino 2006

Produsent:
Az. Agr. Le Ragnaie
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
359,90 kr
Varenummer:
9397801
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen