Slike matpakker blir garantert spist opp

Oppskrifter til matpakken

(Povareshka)

Slike matpakker blir garantert spist opp

Skolematen trenger ikke være svett brunost på myke knekkebrød. Vi gir deg de gode tipsene og oppskrifter på spennende matpakker.

Det er ingen grunn til at lunsjtid skal være ensbetydende med kjedelige matpakker. La den heller bli en tid på dagen som er spennende for barna med å variere på hva de får med seg til skolematen.

 

Gi grønne overraskelser

Ringer "Fem om dagen" en liten bjelle? Noen og enhver av oss ønsker gjerne å spise mer frukt og grønt, og aller helst skal du ha i deg dette fem ganger om dagen.

Det er egentlig lettere enn du tror, og for barna kan det være morsomt å finne nye, spennende overraskelser i matpakken hver dag.

På undersidene finner du mange fristende oppskrifter på fyll til matboksen 

Tilbudet på frukt og grønnsaker er blitt mye bedre, og hvorfor ikke variere med nye spennende varianter slik som den piggete rambutanen, skiver av moden mango, den smakssterke papayaen, stjernefrukt, eller physalis?

Det har vist seg at dersom du deler opp frukt og grønt i biter, spiser man langt mer av det. Del opp frukten i passe store, delikate biter eller båter, og pakk den ned i små, tette beholdere slik at de ikke tørker.

Pakk gjerne med en serviett eller en våtserviett også. Grønnsaker bør pakkes inn i aluminiumsfolie for å holde på fuktigheten .

Pastasalat er populært

Bruk også frukt og grønnsaker som en del av måltidet, og da snakker vi ikke bare om salatbladet under pålegget. Skiver av mango sammen med kjøttpålegget er en herlig kombinasjon, banan er deilig som pålegg, og hvorfor ikke lage et morsomt fjes av druer og paprika på osteskiven?

Salater i en egen boks er deilig også for barna. Lag en fristende pastasalat på fullkornspasta med knasende sprø grønnsaker, krutonger og kanskje litt kylling. Husk å ha dressingen for seg i en liten boks slik at salaten ikke blir vissen.

 

Foto: Milkos

Brødmat er langt fra kjedelig

Har du en en blender hjemme kan du også lage friske smoothies og sende med barna.

Prøv en av våre smoothieoppskrifter

Brødblingsen er for mange kjernen i matpakken, men spiser du det samme brødet hver dag kan det lett bli litt kjedelig i lengden.

Test en av våre gode brødoppskrifter

Pass på å benytte deg av den store variasjonen du kan nå kan finne i butikkene, og lag matpakker med wraps, bagels, pitabrød eller polarbrød.

Ta gjerne med barna inn på kjøkkenet og la de være med på helgens brødbaking. Hvorfor ikke lage litt forskjellige bakverk med scones, horn eller hjemmelagde bagels? Ingenting smaker så godt som det du lager selv, og poden kan stolt fortelle vennene sine at han spiser brød han selv har laget.

Det lille ekstra

Det er ofte det lille ekstra som blir lagt merke til og som vi setter så umåtelig pris på, så hvorfor ikke gjøre det med matpakka av og til.

Lag små spyd med kjøttboller, pølsebiter, god ost og perletomater, som du pakker ned med en søt chilisaus som du har i en liten beholder.

Middagsrester slik som kylling, pasta, pølser eller grønnsaker, kan du enten bruke som pålegg, i en salat, eller som fyll i en wraps eller omelett.

Skal du virkelig gjøre stas på matpakken, kan du jo sende med grove vafler, fylte pannekaker, hjemmebakte muffins, eller en blanding av tørket frukt (bananer, rosiner, aprikos ol). og nøtter.

Gode oppskrifter

Du finner en rekke gode oppskrifter og tips i Apéritifs store kokebok på såvel sandwicher, smørbrød og salater. Nedenfor har vi samlet noen av dem.

Klikk på de enkelte lenkene for å finne flere gode oppskrifter til matpakken.

Dersom du ikke finner den oppskriften du leter etter kan du se alle barnas oppskrifter her.

På undersidene finner du mange fristende oppskrifter på fyll til matboksen 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen