Drikke
By på friske smoothies i sommervarmen

By på friske smoothies i sommervarmen

Sommeren er nå på sitt beste og det er lite som slår en leskende drikk i varmen, som en sunn, frisk og velsmakende smoothie.
23 Juli 2016 - 19:25

Smoothies er hele familiens favoritt, og det er ingen grunn til ikke å skjemme bort både store og små i sommer, disse forfriskende, iskalde nytelsene er proppfulle av vitaminer og mineraler.

Fløyelsmyk

En smoothie skal, som navnet antyder, være myk og fyldig i konsistensen og med balansert sødme og friskhet og sist men ikke minst må den være god og kald.

Den bør heller ikke kreve for mye når det gjelder forberedelser og ingredienser, men husk at det meste er lov.

Frukt, grønnsaker, melk, iskrem, kulturmelk, yoghurt og juice - i en smoothie er det plass til det meste.

Frukt i fryseren

Et godt tips er å kjøpe frukt når det er sesong, kutte den i biter og legge den fryseren. Gjerne i passe store porsjonspakker. Pass på at du ikke får en eneste stor klump, hele poenget er jo at frukten skal brukes mens den fortsatt er frossen.

Ta vare på sommerens bær

Da får du både lengre holdbarhet på ingrediensene, du sparer penger og som en kjærkommen bivirkning får du en enda kaldere smoothie.

Nedenfor har vi samlet et knippe oppskrifter, men du finner mange flere i vår bartenderseksjon.

Flere forfriskende smoothies

Lag din egen vri

Ta gjerne det du har for hånden av friske bær og frukt og lag din egen vri på denne sommerlige fristelsen. Hvorfor ikke la det bli en intern familiekonkurranse. Hvem lager egentlig den beste smoothie-en?

Iskalde desserter og kaker

Smoothie med skummet kulturmelk

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
  2. Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
 
 

Sendt inn av Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sunn sødme smoothieoppskrift

Sunn sødme smoothieoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning.
  2. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt.
  3. Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og en halv presset lime. Tilsett halvparten av yoghurten.
  4. Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos.

Pynt med friske bær.

 
 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bjørnebær- og blåbærsmoothie

Bjørnebær- og blåbærsmoothie

Fremgangsmåte

Kutt vaniljestang langs midten(lengden) Skrap ut vaniljefrøene.

  1. Tilsett melk, yoghurt, bjørnebær(frosne), blåbær(frosne) og vaniljefrøene i en mikser(blender). Kjør i blenderen til alt er most.

Serveres iskald og rett i glass. Pynt gjerne med friske bær.

 
 

Sendt inn av Therese Bergesen, 5141 Fyllingsdalen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tatt på fersken

Tatt på fersken

Fremgangsmåte

  1. Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most
  2. Det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene).
  3. Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.
 
 

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her