Drikke
By på friske smoothies i sommervarmen

By på friske smoothies i sommervarmen

Sommeren er nå på sitt beste og det er lite som slår en leskende drikk i varmen, som en sunn, frisk og velsmakende smoothie.
23 Juli 2016 - 19:25

Smoothies er hele familiens favoritt, og det er ingen grunn til ikke å skjemme bort både store og små i sommer, disse forfriskende, iskalde nytelsene er proppfulle av vitaminer og mineraler.

Fløyelsmyk

En smoothie skal, som navnet antyder, være myk og fyldig i konsistensen og med balansert sødme og friskhet og sist men ikke minst må den være god og kald.

Den bør heller ikke kreve for mye når det gjelder forberedelser og ingredienser, men husk at det meste er lov.

Frukt, grønnsaker, melk, iskrem, kulturmelk, yoghurt og juice - i en smoothie er det plass til det meste.

Frukt i fryseren

Et godt tips er å kjøpe frukt når det er sesong, kutte den i biter og legge den fryseren. Gjerne i passe store porsjonspakker. Pass på at du ikke får en eneste stor klump, hele poenget er jo at frukten skal brukes mens den fortsatt er frossen.

Ta vare på sommerens bær

Da får du både lengre holdbarhet på ingrediensene, du sparer penger og som en kjærkommen bivirkning får du en enda kaldere smoothie.

Nedenfor har vi samlet et knippe oppskrifter, men du finner mange flere i vår bartenderseksjon.

Flere forfriskende smoothies

Lag din egen vri

Ta gjerne det du har for hånden av friske bær og frukt og lag din egen vri på denne sommerlige fristelsen. Hvorfor ikke la det bli en intern familiekonkurranse. Hvem lager egentlig den beste smoothie-en?

Iskalde desserter og kaker

Smoothie med skummet kulturmelk

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
  2. Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
 
 

Sendt inn av Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sunn sødme smoothieoppskrift

Sunn sødme smoothieoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning.
  2. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt.
  3. Kjør alle bærene i blenderen, tilsett sukkeret og en halv presset lime. Tilsett halvparten av yoghurten.
  4. Helles lagvis i glass - ren yoghurt og bærmos.

Pynt med friske bær.

 
 
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bjørnebær- og blåbærsmoothie

Bjørnebær- og blåbærsmoothie

Fremgangsmåte

Kutt vaniljestang langs midten(lengden) Skrap ut vaniljefrøene.

  1. Tilsett melk, yoghurt, bjørnebær(frosne), blåbær(frosne) og vaniljefrøene i en mikser(blender). Kjør i blenderen til alt er most.

Serveres iskald og rett i glass. Pynt gjerne med friske bær.

 
 

Sendt inn av Therese Bergesen, 5141 Fyllingsdalen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tatt på fersken

Tatt på fersken

Fremgangsmåte

  1. Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most
  2. Det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene).
  3. Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.
 
 

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her