Smoothies er hele familiens favoritt, og det er ingen grunn til ikke å skjemme bort både store og små i sommer, disse forfriskende, iskalde nytelsene er proppfulle av vitaminer og mineraler.
Fløyelsmyk
En smoothie skal, som navnet antyder, være myk og fyldig i konsistensen og med balansert sødme og friskhet og sist men ikke minst må den være god og kald.
Den bør heller ikke kreve for mye når det gjelder forberedelser og ingredienser, men husk at det meste er lov.
Frukt, grønnsaker, melk, iskrem, kulturmelk, yoghurt og juice - i en smoothie er det plass til det meste.
Frukt i fryseren
Et godt tips er å kjøpe frukt når det er sesong, kutte den i biter og legge den fryseren. Gjerne i passe store porsjonspakker. Pass på at du ikke får en eneste stor klump, hele poenget er jo at frukten skal brukes mens den fortsatt er frossen.
Ta gjerne det du har for hånden av friske bær og frukt og lag din egen vri på denne sommerlige fristelsen. Hvorfor ikke la det bli en intern familiekonkurranse. Hvem lager egentlig den beste smoothie-en?
Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
Bakgrunn:
Mannen min og jeg har siden 1. januar 2005 slanket oss tilsammen 50 kg! Smoothie med kruskakli har vært et raskt mellommåltid eller kveldskos nesten hver eneste dag. Dette mellommåltidet går man på lenge da det består av proteiner, frukt og fiber - det gir god metthetsfølelse! Man kan jo bli litt lei av bare frukt og yoghurt hver for seg - så dette er et magert og godt alternativ, samtidig blir det rimligere å bruke skummet kulturmelk enn yoghurt.
Sendt inn av
Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen
Kutt vaniljestang langs midten(lengden) Skrap ut vaniljefrøene. Tilsett melk, yoghurt,bjørnebær(frosne), blåbær(frosne) og vaniljefrøene i en mikser(blender). Kjør i blenderen til alt er most.
Serveres iskald og rett i glass. Pynt gjerne med friske bær.
Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene). Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.
Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal.Les hele saken
Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,Les hele saken
Denne gangen er det vinene på kabinett-nivå som topper beste kjøp-liste. Kombinasjonen av 2016s fantastiske syre og krystallklare frukt er som skapt for denne oversette vinstilen.Les hele saken