Smak Chablis på sitt aller beste (venteliste)

Bli med og smak de herligste Chablis'er i flere årganger og møt mannen bak et av de fremste husene i Chablis.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 17:54

Få områder er så anerkjente og elsket her i Norge som Chablis, og denne kvelden har du muligheten til å møte selveste Hervé Tucki fra ett av de mest anerkjente husene i området - La Chablisienne.
 
Bli med og opplev ni herlige, friske og karakterrike viner i flere årganger.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Karakter siden 1923
Dette året ble en milepæl for mange vinbønder i Chablis, det var krise i markedet og mange små vinhus strevde.
 
En gruppe av disse vinbøndene samlet seg i et kooperativ som ble ledet av Abbé Balitrand, som tok oppgaven med å selge deres viner under ett navn - La Chablisienne var født!
 
Kvalitet og egenart
Frem til 1950-tallet leverte de enkelte vinbøndene sine viner direkte til La Chablisienne som blandet de og solgte de videre til vinbransjen.
 
Men med et sterkt ønske om å satse på kvalitet og skape en egenart, begynte La Chablisienne på 50-tallet å hente inn mosten direkte og gjennomførte selve vinifikasjonen sentralt. På denne måten kunne de kontrollere at alle deres viner ble fremstilt etter alle kunstens regler.
 
I dag samler dette kooperativet nærmere 300 vinbønder fra hele Chablis, en styrke som La Chablisienne har visst å satse på i det hvert områdes karakter og egenart blir nøye tatt vare på gjennom de enkelte vinene.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Møt direktøren selv
Denne kvelden har du muligheten til å møte selveste direktøren for La Chablisienne - Hervé Tucki - som skal presentere sine utrolige viner for oss. 
 
To av toppvinene skal vi få smake i to forskjellige årganger og en av disse kommer til og med i magnum.
 
La ikke denne unike muligheten gå fra deg - møt opp med venner og kolleger!
 

Dette er vinene vi får prøve denne kvelden:

• Chablis Premier Cru Fourchaume 1999 (ca pris kr. 230,-)
• Chablis Grand Cru les Preuses 1997, magnum (ca pris kr. 830,-)

Arrangementet er fulltegnet, men dersom du melder deg på ventelisten tar vi kontakt med deg pr telefor så snart vi får ledige plasser.

Tid: 21. mai 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels Plass 2, 0154 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 210507. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 15.05.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her