Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 27. januar

Unik mulighet til å smake 9 viner fra Barbaresco
Foto: (Foxys_forest_manufacture)

Unik mulighet til å smake 9 viner fra Barbaresco

Unik mulighet til å smake 9 lekre viner fra et av Italias aller mest spennende område.
Julie Helene Amundsen
09 November 2019 - 11:35

Nada Fiorenzo er kanskje ikke blant de aller mest kjente, men definitivt en av de beste produsentene vakre Piemonte huser. De holder til i åssiden nordvest for Treiso, i hjertet av Barbaresco, og her har det vært vinproduksjon helt siden 1921. Siden den gang har fire generasjoner med familien Nada produsert vin i dette området. I dag er det Danilo som står for vinmakingen, og det er hans jobb å bære arven videre. Han jobber i dag med å modernisere produksjonen, samtidig som han tar vare på kunnskapen han har fått fra sine forfedre. Dette for å utnytte vinmarkenes fulle potensial. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Nada Fiorenzos viner

  Foto: Francesco Rava

De eier vinmarker i områdene Rombone, Manzola og Montaribaldi. På disse bratte åskammene får vinstokkene tilgang på rikelig med sol, og det perfekte jordsmonn. Her dyrkes druene dolcetto, nebbiolo og barbera. På grunn av sin historie står disse områdene i dag på Unescos verdensarv. 

  Foto: alberto peroli 2012

Nadas filosofi er viktig for å forstå deres viner. De ønsker å påvirke vinene i minst mulig grad for fange lukt og smak. I deres vinmarker er det ingen sprøyting, druene er håndplukket for å sikre at de er blitt perfekt modne og hver parsell har hver sin vinifikasjon.

Denne kvelden kommer Danilo Nada, og han har med seg svært lekre viner. Man får blant annet mulighet til å smake to årganger Barbaresco Montaribaldi og hele tre årganger Barbaresco Rombone blant annet en godbit fra 2010. Dette blir en unik mulighet til å utforske det beste av Piemonte. Bla ned for å se vinlisten.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her