Unik mulighet til å smake 9 viner fra Barbaresco

Vinsmaking i Oslo 27. januar

(Foxys_forest_manufacture)

Unik mulighet til å smake 9 viner fra Barbaresco

Unik mulighet til å smake 9 lekre viner fra et av Italias aller mest spennende område.

Nada Fiorenzo er kanskje ikke blant de aller mest kjente, men definitivt en av de beste produsentene vakre Piemonte huser. De holder til i åssiden nordvest for Treiso, i hjertet av Barbaresco, og her har det vært vinproduksjon helt siden 1921. Siden den gang har fire generasjoner med familien Nada produsert vin i dette området. I dag er det Danilo som står for vinmakingen, og det er hans jobb å bære arven videre. Han jobber i dag med å modernisere produksjonen, samtidig som han tar vare på kunnskapen han har fått fra sine forfedre. Dette for å utnytte vinmarkenes fulle potensial. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Nada Fiorenzos viner

  Foto: Francesco Rava

De eier vinmarker i områdene Rombone, Manzola og Montaribaldi. På disse bratte åskammene får vinstokkene tilgang på rikelig med sol, og det perfekte jordsmonn. Her dyrkes druene dolcetto, nebbiolo og barbera. På grunn av sin historie står disse områdene i dag på Unescos verdensarv. 

  Foto: alberto peroli 2012

Nadas filosofi er viktig for å forstå deres viner. De ønsker å påvirke vinene i minst mulig grad for fange lukt og smak. I deres vinmarker er det ingen sprøyting, druene er håndplukket for å sikre at de er blitt perfekt modne og hver parsell har hver sin vinifikasjon.

Denne kvelden kommer Danilo Nada, og han har med seg svært lekre viner. Man får blant annet mulighet til å smake to årganger Barbaresco Montaribaldi og hele tre årganger Barbaresco Rombone blant annet en godbit fra 2010. Dette blir en unik mulighet til å utforske det beste av Piemonte. Bla ned for å se vinlisten.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen