Smøremyk og raffinert

Det er ikke på grunn av eieren at jeg falt pladask for denne vinen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Jeg har respekt for at musikksmaken ikke er lik hos alle, men når det gjelder Julio Iglesias er jeg i tvil om jeg skal være så romslig. Ikke desto mindre må jeg innrømme at denne smørsanger nummer én har god smak når det gjelder vin. For det er nemlig Iglesias (med flere) som står bak Montecastro, en av de nye supervinene fra Ribera del Duero i Spania.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Eleganse og kraft
Montecastro y Llanahermosa 2005 (57886) er en nydelig vin med flott fylde og stor mykhet, men samtidig godt potensial for videreutvikling over de neste åtte-ti årene.

Det var i 2000 at den svært vininteresserte Iglesias, med en samling på 50.000 flasker, investerte i dette da så ultrahotte vinområdet . Ribera del Duero ligger sørvest for Rioja og nyttiggjør seg den samme druen, nemlig tempranillo , som her oppnår en helt spesiell eleganse og kraft, mye takket være det kalk- og leirholdige jordsmonnet med innslag av grus. Og som i kjølvannet av Pesqueras suksess og Vega Sicilias legendariske status ble som en magnet på både vinelskere og vininvestorer. Deriblant kjendiser som Iglesias.

Økologisk dyrking
Men han er ikke direkte involvert i fremstillingen. Ansvarlig for den 25 hektar store vingården med tilhørende supermoderne vinkjeller, er siden i fjor franskmannen Bertrand Erhard Pestel som har bakgrunn fra blant annet Haut-Médoc-slottet Ch. Puy-Castéra. Men det var Jean-Francois Hébrard, tidligere Ch. Cheval Blanc, som la opp løpet for de pengesterke eierne. For med seg på laget har Iglesias blant andre Alfonso de Salas, en av Spanias mektigste mediemoguler (El Mundo og El Economista).

Hébrard pekte på viktige faktorer knyttet til terroir, altså kombinasjonen av jordsmonn og klima, for å nå målet om maksimal eleganse og kompleksitet. Derfor har Montecastro som bare lager én vin, spredt sine økologisk dyrkete parseller på to landsbyer i det østlige Ribera del Duero. Primært på de kjøligste stedene, hvilket vil si en beliggenhet fra 800 til 1000 m.o.h. og nordvendt. Det betyr at vinmarkene ligger noen kilometer unna elven Duero som har gitt området navn.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Montecastro y Llanahermosa 2007

Produsent:
Bodegas y Vinedos Montecastro
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Ribera del Duero
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
5788601
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen