Solide burgundere til godpris

Denne produsenten leverer solid pinot noir-kvalitet år etter år. Og nå i form av den beste årgangen på lenge.
Aase E. Jacobsen
05 Februar 2009 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Pavelot bør være kjent for mange all den tid produsentens enkleste pinot noir, Pavelot Savigny-les-Beaune 2011 (45380), har hatt fast hylleplass på polet i mange år.

Vel er kommune-utgaven langt fra kommunegrå, og spesielt ikke i et strålende år som 2005, men det er premier cru'ene som er aller mest interessante.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Og spesielt Pavelot Savigny les Beaune 1er Cru Dominode 2005 (51258) som er en i øyeblikket lukket, men tilsvarende lovende og flott burgunder med stor fasthet og veldig god frukt. En vin som garantert vil gi mye glede i 15 år fremover.

Favoritt
Savigny-les-Beaune har ord på seg for å være litt rustikk, og det stemmer ofte for (noen av) kommuneutgavene. Men premier cru-nivå er dertil mer overbevisende. Spesielt Dominode som lenge har vært min favoritt fra denne delen av Beaune.

Gamle vinstokker
Vinmarken tilhørte opprinnelig lensherren av Savigny, derav navnet dominus (herre). Vinmarken ligger sørøstvendt i en skråning med leirjord med et høyt innhold av løss og sand. Kraften forklares også av alderen på vinstokkene, nærmere halvparten er nemlig 80 år.

Høyt oppi åsen
Pavelot Savigny-les-Beaune 1er Cru Guettes 2004 (51257) kan ikke skryte av veldig gamle vinstokker, men Guettes-vinmarken leverer godt råstoff. Takket være den bratte sørvendte hellingen med et tynt kalk- og leirholdig jordsmonn. Den ligger ganske høyt i skråningen, noe som reflekteres i navnet som betyr "utkikk".

Tilgjengelig
Den er saftigere og noe mer syrefrisk enn Dominode, og dermed uten den samme pønsjen, men likevel med flott fasthet som lover godt for de neste 8-10 årene.

Til tross for at begge parsellene er små og bare gir 8-12.000 flasker totalt, tilgodeses det norske markedet med gode allokasjoner hvilket gjør dette til burgundere som er tilgjengelig for mange, på flere måter.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her