Godbiter i pollisten
Sommerens beste grillvin er herved kåret

Sommerens beste grillvin er herved kåret

Denne søritalienske vinen er en veritabel fruktbombe av de seriøse slaget som dermed tilfredsstiller også den kresne. Den holder godt i kjelleren også.
Aase E. Jacobsen
28 Mai 2016 - 18:06

Amaranta Montepulciano d’Abruzzo 2012 er som et måltid i seg selv, så stor munnfølelse og kjøttfylde har den, men helt uten at den tipper over i det vulgære. Langt derifra.

Med eller uten (smaksrik) mat

For denne vinen fungerer helt supert sammen med mat, dog av det smaksrike slaget. Den gode frukten, sødmen og fine tanninstrukturen trenger mye å jobbe med. Men det er også få som vil si nei til et glass av denne vinen uten matfølge.

Med mindre de tviholder på lys og lett pinot noir, rosévin eller vin uten smak av fatmodning. Da er ikke dette vinen for dem.

Derfor smaker den så godt

For selv om fatpreget er veldig godt integrert i den store frukten, kan du - om du leter - gjenkjenne det. Tenuta Ulisse som står bak denne vinen bruker en blanding av fransk og amerikansk eik med middels «toasting». Den gode konsentrasjonen og stoffligheten i vinen skyldes flere forhold: relativt lavt utbytte – hver plante gir druer til knapt to flasker vin – og det at deler av druene først høstes når de er overmodne og på vei til å tørke.

Sjekk ut pecorinoen

Fra samme produsent kommer imidlertid andre mer lettfordøyelige viner: En miniutgave av Amaranta som etter min smak har litt vel tydelig eik, noe som svelges lett i møtet med en heftig barbecue. En nesten rødvinsaktig og svært aromatisk rosévin som kommer til å gjøre stor suksess i sommer. Dessuten to hvitviner, en trebbiano som er noe mineralsk, men med Ulisses karakteristiske fyldige frukt samt Tenuta Ulisse Pecorino 2015 som med en nesten tropisk fruktkarakter. Denne druen som er typisk for området, var på vei til å forsvinne, men takket være produsenter som Ulisse har den fått nytt liv. 

Det finnes flere interessante viner av denne druen på polet

Selv om Abruzzo er et tradisjonsrikt område, og familien bak Tenuta Ulisse har dyrket druer i generasjoner, er det snakk om et veldig moderne vinhus.

Se alle vinene fra denne produsenten

Det betyr at moderne teknologi utnyttes i vinframstillingen samtidig som det tviholdes på manuelt arbeid der hvor det er nødvendig, blant annet til innhøstningen. 

Les mer om hvordan de jobber

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra Tenuta Ulisses vinmarker.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her