Sommerens beste grillvin er herved kåret

Sommerens beste grillvin er herved kåret

Denne søritalienske vinen er en veritabel fruktbombe av de seriøse slaget som dermed tilfredsstiller også den kresne. Den holder godt i kjelleren også.

Amaranta Montepulciano d’Abruzzo 2012 er som et måltid i seg selv, så stor munnfølelse og kjøttfylde har den, men helt uten at den tipper over i det vulgære. Langt derifra.

Med eller uten (smaksrik) mat

For denne vinen fungerer helt supert sammen med mat, dog av det smaksrike slaget. Den gode frukten, sødmen og fine tanninstrukturen trenger mye å jobbe med. Men det er også få som vil si nei til et glass av denne vinen uten matfølge.

Med mindre de tviholder på lys og lett pinot noir, rosévin eller vin uten smak av fatmodning. Da er ikke dette vinen for dem.

Derfor smaker den så godt

For selv om fatpreget er veldig godt integrert i den store frukten, kan du - om du leter - gjenkjenne det. Tenuta Ulisse som står bak denne vinen bruker en blanding av fransk og amerikansk eik med middels «toasting». Den gode konsentrasjonen og stoffligheten i vinen skyldes flere forhold: relativt lavt utbytte – hver plante gir druer til knapt to flasker vin – og det at deler av druene først høstes når de er overmodne og på vei til å tørke.

Sjekk ut pecorinoen

Fra samme produsent kommer imidlertid andre mer lettfordøyelige viner: En miniutgave av Amaranta som etter min smak har litt vel tydelig eik, noe som svelges lett i møtet med en heftig barbecue. En nesten rødvinsaktig og svært aromatisk rosévin som kommer til å gjøre stor suksess i sommer. Dessuten to hvitviner, en trebbiano som er noe mineralsk, men med Ulisses karakteristiske fyldige frukt samt Tenuta Ulisse Pecorino 2015 som med en nesten tropisk fruktkarakter. Denne druen som er typisk for området, var på vei til å forsvinne, men takket være produsenter som Ulisse har den fått nytt liv. 

Det finnes flere interessante viner av denne druen på polet

Selv om Abruzzo er et tradisjonsrikt område, og familien bak Tenuta Ulisse har dyrket druer i generasjoner, er det snakk om et veldig moderne vinhus.

Se alle vinene fra denne produsenten

Det betyr at moderne teknologi utnyttes i vinframstillingen samtidig som det tviholdes på manuelt arbeid der hvor det er nødvendig, blant annet til innhøstningen. 

Les mer om hvordan de jobber

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra Tenuta Ulisses vinmarker.

 

Tenuta Ulisse Amaranta Montepulciano d Abruzzo 2017

Produsent:
Ten. Ulisse
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
1743301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen