Sommerlig nebbiolo

Sommerlig nebbiolo

Disse to nebbiolovinene passer perfekt til sommermenyen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nebbiolofansen tar ikke ferie fra sin yndlingsvin selv om det er sommerstemning ute og inne. Men det kan være lurt å holde seg til de saftigere og lettere eksemplarene, også når det kommer til alkohol.

Mine utvalgte sommernebbioloer holder litt lavere alkohol enn fullriggerne.

Bruskork

Travaglini Gattinara 2008 (47664) er en gammel kjenning fra Gattinara, en kjøligere del av Piemonte som gir en lettere, men fortsatt veldig typeriktig og klassisk nebbiolo.

Les mer om Gattinara

Aromaene er røde bær, lakris, tjære og urter. Den er myk og saftig med et fint modent preg som gjør den perfekt til sommerlig lam. Men den duger til langt utover høsten.

Non Dos Felice 12 (5293) er en annen skål all den tid den er langt fra klassisk. Derimot en relativt fersk nebbiolo som ikke har vært i kontakt med fat, kun sement. Med bruskork!

Norskprodusert

Druematerialet er fra Barbaresco, men siden den ikke har den obligatoriske fatlagringen, er den bare en rødvin.

Les mer om Barbaresco

Den er videre gjæret kun med naturgjær og har en svært lang uttrekkstid, mye lengre enn eksempelvis tradisjonalistene innen Barolo.

Les mer om forskjellene

Dessuten har den norske vinimportøren Non Dos ikke bare satt navnet sitt på etiketten, men har faktisk laget vinen selv.

Også til høsten

Resultatet er en utpreget fruktig vin med alle nebbiolos fruktaromaer, parfymert og sødmefylt, elegant og delikat. En skikkelig kul vin som fungerer til et bredt spekter av sommermat, også grillet hval. Men det er svært få flasker igjen av denne årgangen, og når den er slutt, er det altså ett år igjen til neste.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Travaglini Gattinara 2016

Produsent:
Giancarlo Travaglini
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
279,90 kr
Varenummer:
4766401
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Non Dos Felice 2015

Produsent:
Non Dos
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
250,00 kr
Varenummer:
529301
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen