Sommersalat med laks
Fremgangsmåte
- Kok opp epleeddik, vann, salt, pepper, sukker og laurbærblad.
- Skjær laksen i jevne terninger a 2 x 2 cm og la dem trekke i den varme laken i 3--4 min, til de er så vidt gjennomkokt. Fisken blir saftigst når den har en svakt rosa kjerne. Avkjøl laksen i laken.
- Rør eggeplommene til aïolien tykke med saltet, rør inn sitronsaft og hvitløk og visp inn oljen i en tynn stråle til en fyldig majones. Smak den til med salt og pepper.
- Kok asparges og aspargesbønner knapt møre i lettsaltet vann tilsatt litt sukker. Avkjøl grønnsakene. Del aspargesstilkene i mindre stykker. Del cherrytomatene i to.
- Skyll salaten og rist vannet godt ut. Vend den i olje så bladene blir blanke. Fordel salaten på tallerkener sammen med de øvrige ingrediensene.
Server aïoli og brød ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
79 POENG