Sommervarme i egen stue

Ukens vin innehar kvaliteter som du ofte må betale minst en femtilapp mer for å få glede av. Et meget godt kjøp med andre ord som vil varme godt i kjølige høstkvelder.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

I den sørlige delen av den store appellasjonen Côte du Rhône finner vi Valréas som er en av 16 utvalgte landsbyer som får lov til å henge landsbynavnet (Villages) på appellasjonsbetegnelsen. Motytelsen er at vinbøndene må holde seg til et lavere utbytte enn i resten av Côte du Rhône samtidig som alkoholnivået må være minimum 12,5 prosent. Nå er ikke det siste et problem i en region som er kjent for å gi varme og krydrete viner. Villages-betegnelsen signaliserer imidlertid ofte bedre kvalitet enn standardutgavene.

Men her som ellers er produsentens samvittighet aller mest interessant. Denne ukens vin er toppcuvéen til Ch. la Décelle som er ledende innen Valréas - og dermed en god garanti. Men det er først når vinen smakes at det endelige beviset foreligger. Og Ch. la Dècelle Valrèas Cuvèe Saint Paul 2003/2004 (34342) består testen med bravur.

Druene, grenache og syrah, kommer fra Décelles parsell med 50 år gamle vinstokker. Noe som er med på å forklare denne vinens intense saftige, smaksrike og konsentrerte karakter. Aromaene omfatter kjøttfulle skogsbær, krydder og toner av jordsmonn. Syrene er ganske bløte og tanninene er tilstedeværende men på langt nær aggressive, heller en tanke rustikke. Det er den rekordvarme sommeren i 2003 som sørget for det. Men først og fremst resulterte varmen i svært modne druer som igjen gir stor bærsødme og relativt høy alkohol i den ferdige vinen. Men ukens vin bærer sine 14 prosent godt, og den saftige krydrete ettersmaken kan du kose deg med lenge.

Denne kraftpluggen av en vin er en form for Châteauneuf-du-pape-look-a-like men som ikke har fått noen form for tilførsel av smak. Bare bruk av ståltank gjør at vi kan gjenskape sommervarmen fra 2003 i egen stue. Côte du Rhône-Villages Valréas 2003 kan nytes alene men blir absolutt best sammen med mat. Saftig rødt kjøtt er best. Insisterer du på vilt, må det bli litt røffere saker, som koteletter eller braisert kjøtt.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen