Sørfransk sjarm i boks

En vin uten skarpe kanter men med nok kraft til å følge mat er perfekt for sommerfesten. Spesielt siden finnes i boksformatet og har en behagelig prislapp. Hvis du vil ha større utfordringer for ganen leveres den også i flaske men da i en mer seriøs utgave.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Valmoure Grenache Syrah (47157) (for 3 liter) er sjarmerende og saftig med masser av søte røde kjøttfulle bær og krydder og bløte tanniner. Svært lett å like og drikke, både uten og med mat. På grunn av sødmen passer den fint sammen med marinert og krydret grillmat. Husk bare på at den ikke må serveres for varm. I Sør-Frankrike hvor ukens vin kommer fra ga 2003-årgangen viner med relativt høy alkohol, og alkoholen kommer tydeligere frem ved økende temperatur.

Valmoure Coteaux de Languedoc 2003 finnes også som flaske, Ch. Valmoure 2003 (32268) , men dette er en helt annen vin med mye større konsentrasjon og en helt annen tanninstruktur. Druene kommer fra relativt gamle vinstokker som vokser i vinmarker som ligger noen mil inn i landet fra Middelshavets badestrender. Her gir vinden fra Larzac-fjellene god ventilasjon som hindrer druene i å bli overopphetet. I 2003 var imidlertid vinden ikke til så stor hjelp. Det var rett og slett for varmt og vinstokkene led ganske mye. Resultatet derimot er en vin som mange vil like siden den er tett og smaksrik. På minussiden kan trekkes frem litt varm stil og litt vel bløte syrer som gjør at denne utgaven ikke er så forfriskende som eksempelvis 2001. Men likevel et meget godt kjøp.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen