Spansk eleganse

Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av Spania, rent vinmessig i alle fall. Dessuten er vinstilen så lite spansk som overhodet mulig. Og prisen her til lands er lavere enn hva du ofte må ut med for denne vinen i Madrids vinbutikker.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Etiketten til Finca Elez Crianza 2001/2002 (42187) prydes av noe så unikt som et eget DO (denominacion de origen). Det oppnådde denne vinen fordi produsenten klarte å overbevise de spanske vinmyndighetene om at stedet hvor druene vokser er så unikt at det fortjente en egen benevnelse utover hva produsenter i det omkringliggende Castilla-La Mancha oppnår.

Så er ikke produsenten en hvem som helst, men derimot skuespiller, teater- og filmregissør Manuel Manzaneque. Han valgte sin barndoms dal eller skal vi si fjell da han på slutten av åttitallet etablerte den storslåtte vingården. For vinmarkene ligger på 1080 m.o.h. oppover høydredragene i fjellkjeden Sierra de Alcaraz, og det er vesentlig høyere enn resten av Castilla-La Mancha.

Videre er druesammensetningen annerledes. Her er det internasjonale druer som gjelder. Ukens vin er laget av 60 prosent cabernet sauvignon, 10 prosent merlot og 30 prosent tempranillo. Denne kombinasjonen gir en saftig og elegant vin med bløte men likevel tilstedeværende tanniner og et godt integrert fatpreg. En vin som er deilig å drikke nå til mer forseggjorte kjøttretter, alternativt grillet indre- eller ytrefilet av okse med en klassisk saus som béarnaise.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen