Spansk i internasjonal forkledning

To nye spanske superviner vender ryggen til den nasjonale druearven.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Den internasjonale inspirasjonen for de to nye supervinene fra Marques de la Concordia er tydelig. Merlot fra Rioja er dessuten en sjeldenhet - i hvert fall når den opptrer i ensom majestet som i Marqués de la Concordia Extrême Merlot 2003 (50008) .

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Utypisk druevalg
En fyldig stofflig og konsentrert vin med flott bærpreg, moderat syre og gode tanniner samt et tydelig innslag av fatlagring - om enn på en helt annen måte enn hva vi vanligvis forbinder med Rioja og fat. Her er det nemlig nye franske barriques som har huset vinen i 15 måneder.

Resultatet er den store konsentrasjonen til tross en elegant vin som får lov til å bære Rioja-stempelet selv om druevalget er utypisk.

Eksperimentstatus
Årsaken er at at Marques de la Concordia har fått såkalt eksperimentstatus for sin vinmark Hacienda de Susar og kan dyrke internasjonale druer som cabernet sauvignon, merlot og syrah.

Internasjonal er også stemningen på Marques de la Concordias engasjement utenfor Rioja. Satsningen i Duero, som ligger utenfor DOC Ribera del Duero , har båret nye frukter.

Annet konsept
Mens de første vinene fra vingården er rimelige viner med umiskjennelig spansk preg, er Durius Magister 2003 (44801) et helt annet konsept.

Aromamessig sterke druer som cabernet sauvignon, merlot og malbec i tillegg til tempranillo gir en annen stil. Dessuten bidrar årgangen med ekstra modenhet.

Lavt utbytte
Resultatet er enorm bløthet i kombinasjon med stor bærfylde, myk syre, gode tanniner, tydelig men likevel balansert fatpreg og et varmt krydderpreg.

I det hele en innsmigrende og samtidig særpreget vin. Også denne er laget i små kvanta, kun 7.200 flasker og med svært lavt utbytte.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Marqués de la Concordia Extrême Merlot 2003

Produsent:
Marq. de Griñon
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
186,80 kr
Varenummer:
50008
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Durius Magister 2003

Produsent:
Marq. de la Concordia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Castilla y León
Pris:
219,80 kr
Varenummer:
44801
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen