Spansk muskelkraft

Når saftig kjøtt fra grillen får følge av krydret barbequesaus nytter det ikke med boksvin.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ukens vin derimot tåler det meste. Spanske Muruve Roble 2004/2005 (15402) har både muskler og smakskraft nok til å blidgjøre selv den mest svartgrillete biffen. Denne vinen har mye av alt: Kjøttfulle bær, fatkrydder, lakris, tanninbitt samt varme og sødme fra alkoholen.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Gamle vinstokker + sandjord
Den trives best sammen med mat siden den lett kan bli for tøff på egenhånd. Er du på jakt etter en kosevin, er altså ikke dette riktig adresse. Så kommer den da også fra området Toro , lengst vest i Spania, nesten på grensen til Portugal. Her lages det veritable muskelbunter av druen tinta de toro som ellers i Spania er mest kjent som tempranillo .

Årsaken til at denne druen blir så annerledes her, er å finne i luften. Et varmere og tørrere klima med bare halvparten av nedbøren i Rioja gir i kombinasjon med gamle lavtytende vinstokker druer med mye kraft. Særlig når plantene vokser i et skrint jordsmonn som Toros sandjord.

Økt interesse
Toro har lange tradisjoner som produsent av viner med mye smak, men det var først da det for ti år siden begynte å bli for trangt hos naboen Ribera del Duero , at det for alvor tok av.

Mange bodegaer med investeringsbehov søkte vestover og landet i Toro som altså har opplevd en voldsom økning i interessen utenfra.  Men den familieeide bodegaen Frutos Villar har laget vin i regionen i nesten hundre år.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Muruve Roble 2004/2005

Produsent:
Bodegas Frutos Viljar
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Toro
Pris:
127,10 kr
Varenummer:
15402
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen