Spansk røverkjøp

Spansk røverkjøp

Spania har en rekke uoppdagete skatter. Disse vinene er blant dem. Og prisene er svært gunstige.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Spesielt er Valdesil Valderroa 2012 (92112) et veritabelt kupp. En svært elegant og mineralsk rødvin som dessuten er riktig så deilig, saftig og frisk. En lekkerbisken som også vil utvikle seg videre noen år til.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ettertaktet drue
Den er nemlig laget av en drue, mencía , hvis potensial er blitt gjenoppdaget i de senere år. Særlig er mencía fra Bierzo ettertraktet.

Men ukens vin kommer fra naboområdet Valdeorras som er mer kjent for sine hvite viner av druen godello . En drue som kjennetegnes av naturlig lav ytelse, middels store druer med mye tørrstoff og bra syre. Den tåler ikke like mye fuktighet som albariño som er konge i den vestre delen av Galicia . Men den har tilpasset seg de varmere og tørrere forholdene i Valdeorras ved å blomstre og modne tidlig.

Felles for de beste røde og hvite i Valdeorras er at druene kommer fra gamle vinmarker med skiferjordsmonn. Hvilket forklarer mineraliteten og lagringsevnen.

Gamle vinstokker
Produsenten Valdesil som er en sammenslutning av vinbønder, er først og fremst en godellospesialist med tilhold i Vilamartín i hjertet av Valdeorras, og ved elva Sil. En av initiativtakerne, familien Prada, begynte i 2001 å kjøpe opp parseller som opprinnelig hadde tilhørt forfaren José Ramón Gayoso, som siden 1885 hadde plantet druen i skråningene ved landsbyen Portela, rett øst for Vilamartín. Noen av disse har svært gamle buskbeskjærte vinstokker og andre er plantet på ny i espalier.

Tilgjengelig i Norge er to av deres godelloer, en bunnfallsmodnet, Valdesil Godello Sobre Lías 2010 (92105) , og en fatlagret Valdesil Pezas da Portela Godello 2008 (92113) . Begge flotte introduksjoner til denne spennende druen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Valdesil Valderroa 2012

Produsent:
Bodegas Valdesil
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Galicia, Valdeorras
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
9211201
81 Poeng
Les smaksnotatene »

Valdesil Godello Sobre Lías 2010

Produsent:
Bodegas Valdesil
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Galicia, Valdeorras
Pris:
154,90 kr
Varenummer:
92105
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Valdesil Pezas da Portela Godello 2008

Produsent:
Bodegas Valdesil
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Galicia, Valdeorras
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
9211301
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen