Spar 275 kroner på edle bobler

Denne måneden kan du skaffe deg en luksuschampagne av de sjeldne til to tredeler av polprisen.

Grand Siècle koster 900 kroner på polet ( Laurent-Perrier Grand Siècle, brut (55410) ). Men "bare" 625 i taxfreebutikken. Du sparer med andre ord 30 prosent. Selv om dette ikke er dagligvare, er det en ypperlig mulighet til å skaffe seg en av champagneverdenens lekreste utgaver til en fornuftig pris.

Og ikke minst en fantastisk gaveide til en jubilant eller et brudepar. Og mye bedre enn all verdens nips og annet unyttig som bare blir satt inn i et skap likevel.

Raffinert
Det blir garantert ikke denne champagnen, for den kommer til å etterlate seg varige spor i mottakerens minne. Den er nemlig uhyre raffinert. Og fortjener det beste som kjøkkenet kan oppvise - som hummer, stekt eller grillet med god saus, eller bare noe så enkelt som gåselever fra glass - og en kurv med toast.

Det som gjør denne champagnen så spesiell er at den er laget av druer fra 12 av de til sammen 17 beste (grand cru) vinmarkene fra Champagnes underområder, Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Den er alltid en blanding av tre ulike årganger som allerede før de blandes har mange års modning bak seg.

Beste kvalitet
Denne eksklusive blandingen tappes i den karakteristiske rundmagete flasken og korkes med naturkork sammen med litt gjær som skal sørge for at champagnens bobler dannes.
Siden vinen modnes på bunnfallet i fem-seks år, like lenge som de beste årgangschampagnene, må nødvendigvis årgangene i miksen være av beste kvalitet.

Grand Siècle er en av de flotteste gavene du kan gi. Og i motsetning til andre champagner uten årgangsbetegnelse, kan denne lagres i mange år til, minst fem-seks, hvis den heldige mottaker har tålmodighet til å vente.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen