Spar 60 kroner

Det er nesten halv pris for denne saftige og sjarmerende portugiseren.

Niepoort Fabelaktig Douro 2013 (45269) koster nemlig bare 70 kroner i flyplassbutikken. Selv polprisen på kroner 129,90 er gunstig. For denne vinen byr på mye god Douro-karakter for pengene. Fint skogsbærpreg, litt sjokolade, fin sødme, god friskhet og fine tanniner. En vin som trives godt på matbordet med et bredt spekter av kjøttretter.

Suksess
Mens den på polet heter Fabelaktig, står det Fabelhaft på flaskene du finner i taxfreebutikken. Bakgrunnen for dette er at taxfreevinene kjøpes inn i Tyskland som var landet hvor vinen ble lansert i 2004, og som et spesialstunt for å fri til nettopp dette markedet. Suksessen var stor og vinen ble derfor lansert i flere land, og med egne etiketter for hvert marked.

Markedsføringsstunt
I England heter den Drink Me, i Finland Sarvet, i Belgia Allez Santé, i Sør-Afrika Ubuntu og Conversa i Brasil. Niepoort innrømmer at konseptet er et mareritt rent logistikkmessig all den tid produksjonen av denne vinen er begrenset. Druene som er håndplukket kommer bare fra gode vinmarker, i Cima Corgo, med det klassiske skiferjordsmonnet.

Men som markedsføringsstunt, funker det altså som bare det. Når dette er laveste kvalitetsnivå fra Niepoort , kan du ikke annet enn glede deg til resten . Men det må du altså på polet for å oppleve.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen