Spar årets juleakevitter til kaffen

Årets juleakevitter kommer garantert til å treffe nordmenn hjemme.

Først og fremst vil den norskproduserte Gilde Juleakevitt 2009 (5) appellere til landets store cognacelskende hærskare. For her er nemlig akevittens karvepreg meget godt kamuflert av fatsødme, søt sherry, tørket frukt som fiken og aprikos samt tropisk frukt og noe karamell. I munnen er den tilsvarende sødmefylt og fyldig med mye sjokolade, søte fattoner, først mot slutten trenger karven gjennom men den har godt selskap av tørket frukt og karamell i ettersmaken. En juleakevitt som definitivt bør spares til kaffen og som ikke er noe for de som liker en akevitt som sparker fra seg.

Det gjør derimot danske Aalborg Jule Akvavit 2013 (20594) . Denne akevitten skapte et rush i fjor på grunn av sin svaneformete flaskeform og emballasje, og det er ingen grunn til å tvile på dens visuelle appell også i år. Stilen er skarpere enn i fjor og mer dominert av karve og appelsinskall. Viskositeten ("fedmen") er stor og ettersmaken er usedvanlig lang med mye karve og sitrusbitterhet. Perfekt til et rikholdig sildebord eller til skikkelig fet svineribbe med surkål og medisterpølse eller -kaker.

Bestill akevittene med en gang
Ønsker du å bestille noen av akevittene trykker du bare på produktnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen